Πλεύρης: Απάντησε στα σενάρια για lockdown στη Θεσσαλονίκη – «Φωνές» ειδικών για μέτρα

Στα σενάρια επιβολή lockdown στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας.

Τα σενάρια για lockdown στη Θεσσαλονίκη διέψευσε ο Υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του στη διοίκηση του ΕΚΑΒ στην Πυλαία.

“Στόχος να τηρηθούν τα μέτρα και να επεκταθούν οι εμβολιασμοί. Δεν τίθεται θέμα μέτρων, είναι προληπτική επίσκεψη για να προλάβουμε όλα τα δεδομένα. Η πολιτεία έχει πει ξεκάθαρα ότι η υποχρεωτικότητα δεν θα επεκταθεί, αλλά για τους υγειονομικούς ισχύει ότι επικρατεί η δημόσια υγεία” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πλεύρης.

«Φωνές» ειδικών για μέτρα – Καπραβέλος για Θεσσαλονίκη: Lockdown αν δεν εμβολιαστούμε

Να προχωρήσει η Πολιτεία σε περιορισμό των δραστηριοτήτων στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή σε ένα μίνι ή μεγαλύτερο lockdown, σε περίπτωση που δεν πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν, ζητάει μέσω του ethnos.gr o επικεφαλής των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, με δεδομένη τη δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται ξανά στην πόλη, αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία και εν’ όψει της έκτακτης επίσκεψης του Θάνου Πλεύρη και της Μίνας Γκάγκα στη συμπρωτεύουσα.

Μάλιστα, ο κ. Καπραβέλος σημειώνει ότι ο περιορισμός των δραστηριοτήτων πρέπει να γίνει άμεσα, αν οι πολίτες συνεχίζουν να «γυρνούν την πλάτη» στους εμβολιασμούς και να μην περιμένουμε τους άλλους δύο μήνες του φθινοπώρου, όταν η κατάσταση θα είναι σίγουρα πολύ δυσκολότερη.

«Τα άσχημα σημάδια φαίνονται τώρα και αυτό που έχει σημασία είναι να κάνουμε τώρα κάτι, για να προλάβουμε. Αν το σύστημα υγείας πιεστεί υπερβολικά και οδηγηθεί στα πρόθυρα της κατάρρευσης, θα είναι πολύ αργά. Καμία Πολιτεία, καμία κυβέρνηση, κανένα κόμμα δεν μπορεί να αγνοήσει το θάνατο και δεν μπορεί να βλέπει τις νεκροφόρες να περνούν. Ή θα πειστούμε όλοι οι πολίτες να ακολουθήσουμε τα μέτρα, δηλαδή να εμβολιαστούμε ή θα πρέπει να περιορίσουμε πάλι τις δραστηριότητές μας», τονίζει ο κ. Καπραβέλος.