Αύριο η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη – Κατέθεσε ένσταση ακυρότητας της προδικασίας

Ένσταση ακυρότητας κατά της προδικασίας που εφαρμόστηκε σε βάρος του κατέθεσε με τον συνήγορο του στην ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στις 2.30 το μεσημέρι.

Ο κατηγορούμενος και κρατούμενος με ένταλμα σύλληψης καλλιτέχνης με την ένσταση του βάλλει κατά της διαδικασίας που εφαρμόστηκε από τους Εισαγγελείς κατά το στάδιο της διερεύνησης της υπόθεσης αλλά και κατά της ακόλουθης έκδοσης του εντάλματος σύλληψης το οποίο θεωρεί άκυρο.

«Εμφανιστήκαμε με τον κ. Δημήτρη Λιγνάδη στην κα ανακριτή και ζητήσαμε τα εξής. Πρωτίστως υποβάλλαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, καθώς ο αρμόδιος εισαγγελέας περιόρισε το υλικό στην κατάθεση όσων έκαναν μηνύσεις, ενώ και ο φερόμενος ως κατηγορούμενος, δεν είχε κληθεί προηγουμένως να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου», είπε αρχικά ο κ. Κούγιας.

«Μαζί με τον κ. Λιγνάδη, εμφανιστήκαμε στην κυρία ανακρίτρια. Το πρώτο που κάναμε είναι να καταθέσουμε ένταση ακυρότητας της διαδικασίας» είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε πως ο εισαγγελέας περιορίστηκε στις καταθέσεις των φερόμενων ως παθόντων και δεν ενημέρωσε τον εντολέα του για τα όσα καταγγέλλονται, ούτε και τον κάλεσε σε εξηγήσεις.

Ο κ. Κούγιας επεσήμανε πως οι διατάξεις του νόμου είναι ρητές και «προκαλείται απόλυτη ακυρότητα».

Όσον αφορά στο ένταλμα σύλληψης κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, ο κ. Κούγιας σημείωσε πως ο νόμος είναι και πάλι σαφής και ορίζει πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει εάν πρόκειται για αυτόφωρη διαδικασία ή εάν ο καταγγελλόμενος είναι ύποπτος φυγής.

Πριν από το ένταλμα «(σ.σ. ο Ο Δημήτρης Λιγνάδης) ζήτησε να εξεταστεί ως ύποπτος και να δώσει εξηγήσεις αφού λάβει αντίγραφα των καταγγελιών» είπε ο δικηγόρος και τόνισε πως οι Αρχές γνώριζαν το πού κατοικούσε ο πελάτης του.

Κατήγγειλε πως ο εισαγγελέας «κώφευσε και έκανε την ποινή δίωξη».

Αναφέρθηκε, παράλληλα, στη δικογραφία της υπόθεσης αναφέροντας πως είναι «μύθος» τα όσα ακούγονται.

«Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος. Δέκα φίλοι με μηνύσεις των μηνυτών» εξήγησε.