Εκτακτη ειδοποίηση Μαρουσάκη: Προσοχή τις επόμενες ώρες σε αυτές τις περιοχές (ΧΑΡΤΗΣ)

Καιρός Μαρουσάκης: Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το βράδυ απόψε (22/9) καθώς ο καιρός αλλάζει μέχρι και την Πέμπτη.

Καιρός Μαρουσάκης: Ωστόσο, τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα σε συγκεκριμένες περιοχές και ειδικότερα σύμφωνα με ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη σε περιοχές της Θράκης, της ανατολικής Μακεδονίας και ιδίως στην Χαλκιδική, στην ανατολική Θεσσαλία με έμφαση τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την βόρεια Εύβοια στις περιοχές που δοκιμάστηκαν το καλοκαίρι από τις φωτιές.

Επίσης μέσα στη νύχτα θα ενισχυθούν σημαντικά οι βοριάδες στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο ενώ αύριο Πέμπτη θα κάνει κρύο το πρωί στα βόρεια με τον γνωστό μετεωρολόγο σε ανάρτησή του να συστήνει προσοχή!

«Τοπικά ισχυρές βροχές – καταιγίδες αναμένεται να αναπτυχθούν από αργά το απόγευμα σήμερα και μέχρι νωρίς το μεσημέρι αύριο σε περιοχές που βρίσκονται εντός του πλαισίου στον επισυναπτόμενο χάρτη. Σε αυτές τις περιοχές περιλαμβάνονται και περιοχές της Εύβοιας που δοκιμάστηκαν έντονα από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού που προηγήθηκε.

Επίσης μέσα στη νύχτα θα ενισχυθούν σημαντικά οι βοριάδες στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο ενώ αύριο θα κάνει κρύο το πρωί στα βόρεια.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!!!

Καλή συνέχεια σε όλες και σε όλους!» έγραψε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Καιρός Μαρουσάκης: Δείτε την ανάρτησή του η οποία συνοδεύεται και με τον σχετικό χάρτη:

«Σκάει ψυχρό μέτωπο»

Ένα ψυχρό μέτωπο θα διασχίσει τη χώρα, φέρνοντας τοπικά ισχυρές βροχές -και στην Εύβοια- και πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου

Από τις βραδινές ώρες απόψε ένα ψυχρό μέτωπο θα διασχίσει την Ελλάδα από βορρά προς νότο και, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες, τοπικά έντονες, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 23/9.

Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα σε Ανατολική Θεσσαλία και Βορειοανατολική Στερεά, ενώ ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας. Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών της Πέμπτης, τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες, την Ανατολική Πελοπόννησο και τη Βόρεια Κρήτη.

Παράλληλα, οι άνεμοι θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στο Αιγαίο σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Καρπάθιο Πέλαγος τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση κυρίως στα ανατολικά.