Νέα ειδοποίηση ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου, συστήνοντας προσοχή στη Δυτική Μακεδονία.
Καιρός: «Σύντομο, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει κατά τόπους και καλές χιονοστρώσεις, το πέρασμα από χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία», τονίζει.
Νέα κακοκαιρία αναμένεται τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook:
«Προσοχή στη Δυτική Μακεδονία!».
Ειδικότερα, ο Σάκης Αρναούτογλου γράφει: «Προσοχή στη Δυτική Μακεδονία! Φίλες και φίλοι από τη δυτική Μακεδονία (Νομοί Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών) ή όσοι θα πρέπει να κινηθείτε ή να περάσετε από την συγκεκριμένη περιφέρεια!
Ήδη από το ξημέρωμα της Τρίτης 1 Φλεβάρη, προβλέπονται χιονοπτώσεις ασθενούς έως μέτριας έντασης κατά διαστήματα ακόμα και πάνω από τα 550- 600 μέτρα, οι οποίες αν και θα εξασθενήσουν για λίγο μέσα στην ημέρα, αναμένεται να ενταθούν κατά τόπους ξανά από το απόγευμα!».
Καιρός: Μαρουσάκης για νέα κακοκαιρία: «Τετάρτη και Πέμπτη θα είναι οι πιο δύσκολες μέρες»
Νέα κακοκαιρία έρχεται τις επόμενες μέρες όπως τόνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. «Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από την περιοχή της κεντρικής Ευρώπης θα μετατοπιστούν πιο νότια και ένα από αυτά αναμένεται να μας απασχολήσει» είπε ο μετεωρολόγος το πρωί της Δευτέρας στο Open σημειώνοντας ότι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές, οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες αλλά και οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά του ηπειρωτικού κορμού της χώρας.
Η νέα επιδείνωση του καιρού θα αρχίσει από τα βορειοδυτικά από το μεσημέρι – απόγευμα της Τρίτης και θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη. «Τετάρτη και Πέμπτη θα είναι οι πιο δύσκολες μέρες με ισχυρές βροχές σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα» υπογραμμίζει ο κ. Μαρουσάκης λέγοντας παράλληλα ότι θα πέσει και η θερμοκρασία. Ευτυχώς από Παρασκευή τα φαινόμενα θα σταματήσουν και όπως δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα «θα πάμε σε ένα καλό Σαββατοκύριακο».
Μέχρι την νέα κακοκαιρία έχουμε πάντως μπροστά μας ένα 24ωρο με λιακάδα και αύξηση της θερμοκρασίας που θα βοηθήσει και τα χιόνια να λιώσουν κυρίως στα πεδινά.