Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Κλειστοί δρόμοι ΤΩΡΑ – Πού είναι απαραίτητες αντιολισθητικές αλυσίδες

Προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών έχει προκαλέσει η επέλαση της Ζηνοβίας σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, υπάρχουν περιοχές που έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ σε άλλες είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Πάρνηθα και Πεντέλη είναι ντυμένες στα λευκά καθώς χιόνιζε στην Αττική από το βράδυ του Σαββάτου, την ώρα που σε πολλές ακόμα σημειώνονταν καταιγίδες ή έπεφτε χιονόνερο.

Στην Αττική, κλειστή παραμένει η Λεωφόρος Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ, στο ρεύμα προς το καζίνο.

Επίσης κλειστή είναι και η Λεωφόρος Χασιάς, από το ύψος της «Μονής Κλειστών» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παγετός στη Λάρισα
Συνθήκες παγετού επικρατούν στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, μετά τη χθεσινή πτώση της θερμοκρασίας και την ασθενή χιονόπτωση που σημειώθηκε σε ορισμένες περιοχές.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος σημείωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας χθες και σήμερα το πρωί έριξε αλάτι στο οδικό δίκτυο των περιοχών: Σκοπιά Φαρσάλων, Σπηλιά Κισσάβου, Σκλήθρο Αγιάς, Ανατολή Αγιάς, Καλλιπεύκη Τεμπών και στα παράλια του δήμου Αγιάς.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και των δήμων της περιοχής, παρακολουθούν τα φαινόμενα και βρίσκονται σε ετοιμότητα για την πιθανότητα έλευσης ενός νέου κύματος από το βράδυ της Κυριακής.

Σημειώνεται, πως οι δρόμοι σε όλο το οδικό δίκτυο παραμένουν ανοιχτοί και η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται κανονικά.

Χανιά: Σε λευκό κλοιό τα ορεινά των Λευκών Ορέων
Σε λευκό κλοιό βρίσκονται από σήμερα τα ορεινά των Λευκών Ορέων ενώ το πρώτο χιόνι έπεσε και στο Οροπέδιο του Ομαλού.

Η πρόσβαση στο Οροπέδιο γίνεται χωρίς προβλήματα ωστόσο οι αρχές συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μετά τις μεσημεριανές ώρες καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται επιδείνωση του καιρού.

Ανοιχτό όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων θα παραμείνει όλη την ημέρα σήμερα το καταφύγιο φιλοξενίας αστέγων, ενώ το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής θα περιοδεύσει σε κομβικά σημεία της πόλης, όπως η Δημοτική Αγορά και η πλατεία 1866, και θα μοιράσει κουβέρτες αλλά και υπνόσακους σε μια προσπάθεια να ανακουφιστούν οι άστεγοι της πόλης.

Δεμένα, τέλος, παραμένουν στο λιμάνι της Σούδας τα πλοία καθώς υπάρχει απαγόρευση απόπλου.

Ανοιχτό το οδικό δίκτυο στην Καρδίτσα
Ανοιχτό είναι το επαρχιακό και οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, όπου, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωνσταντίνος Νούσιος, οι συνεχείς παρεμβάσεις του μηχανισμού της Π.Ε. Καρδίτσας ρίχνοντας αλάτι στους δρόμους απέδωσαν καρπούς και έτσι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις των οχημάτων.

Σύμφωνα επίσης με τον ίδιο «παραμένουμε σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και μια νέα πιθανή επιδείνωση του καιρού».

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες καθώς και τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό.

Επίσης από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες και Μαρμάρι.

Κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές ΑγίαΜαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός και Γλύφα Φθιώτιδας.

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Όσοι πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές και τροποποιήσεις των δρομολογίων.