Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη την Πέμπτη

Εκτακτο διάγγελμα θα κάνει την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Οι έκτακτες ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό θα γίνουν στις 12:00 και ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Στην ενημέρωση για τον κορονοϊό θα είναι και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη – Τσιόδρα αποφασίστηκαν μετά τη σύσκεψη που είχε ο Ελληνας πρωθυπουργός με τους λοιμωξιολόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης έχει καταλήξει στην απόφαση να θέσει σε lockdown την Αττική, στα πρότυπα της Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός έχει δεχτεί εισηγήσεις για κλιμακωτή αυστηροποίηση των μέτρων, που φτάνει μέχρι και το κλείσιμο σχολείων.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές είχε δεχτεί δύο εισηγήσεις στις οποίες κλήθηκε να αποφασίσει. Πρώτο, γενικό lockdown σε όλη τη χώρα ή καραντίνα μόνο στην Αττική, που φαίνεται να έιναι και η τελική του απόφαση.

Κυβερνητικής πηγές, μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων που καθιστά επιβεβλημένη την ανάληψη και την επιβολή επιπλέον περιοριστικών μέτρων. Δεν μπορούμε να βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά και ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα μέτρα».

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό, για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού, αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και να ισχύουν από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.