Έκτακτο επίδομα: Ποιοι και γιατί θα πάρουν περισσότερα λεφτά

Έκτακτο επίδομα: Συνεχίζονται οι έκτακτες παροχές της κυβέρνησης – Τι ισχύει με το εφάπαξ επίδομα στους συνταξιούχους

Έκτακτο επίδομα για τους συνταξιούχους που δεν πήραν αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω της προσωπικής διαφοράς, εξήγγειλε από την Κοζάνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

O πρωθυπουργός προανήγγειλε έκτακτο επίδομα 200 – 300 ευρώ για τους συνταξιούχους που είχαν προσωπική διαφορά. «Δεν θα αφήσουμε ακάλυπτο κανένα συνταξιούχο εντός δημοσιονομικών ορίων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το έκτακτο επίδομα που θα λάβουν οι συνταξιούχοι θα είναι κλιμακωτό και θα δοθεί με πληρωμή στους δικαιούχους τον Mάρτιο.

Έκτακτο επίδομα: Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν τα μεγαλύτερα ποσά από το έκτακτο επίδομα

Τα μεγαλύτερα ποσά θα λάβουν 140.000 συνταξιούχοι που δεν έλαβαν καμία ενίσχυση ούτε μέσω της αύξησης του 7,75%, ούτε μέσω της επιταγής ακρίβειας αλλά ούτε και μέσω της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης και λαμβάνουν σύνταξη από 800-1.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, οι συνταξιούχοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατέβηκαν στους δρόμους διεκδικώντας αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις αλλά και επαναφορά της 13η σύνταξης. «Τα βγάζουμε δύσκολα πέρα», δήλωσε ένας συνταξιούχος. «Το 70% της σύνταξης πηγαίνει σε λογαριασμούς και σούπερ μάρκετ», μιλώντας στο MEGA.

Ένας συνταξιούχος με σύνταξη 850 ευρώ που είχε προσωπική διαφορά και δεν έλαβε καμία άλλη ενίσχυση θα λάβει ως έκτακτο επίδομα 300 ευρώ.

«Αφού επί 3,5 χρόνια εξαπάτησε και αδιαφόρησε για τους συνταξιούχους, τώρα προεκλογικά, ανακοίνωσε ένα εφάπαξ μικρό και αναντίστοιχο επίδομα, που ήδη έχει φάει η ακρίβεια».

Τα κριτήρια για το ύψος του επιδόματος στους συνταξιούχους

Τέσσερις είναι οι παράγοντες που θα συνεκτιμηθούν από το υπουργείο Εργασίας για το επίδομα που θα δοθεί στους συνταξιούχους:

  • Εάν έλαβαν την αύξηση του 7,75%
  • Το ύψος της σύνταξης
  • Στον αλγόριθμο του υπολογισμού θα μπει και το εάν οι εν λόγω συνταξιούχοι έλαβαν τα Χριστούγεννα επιταγή ακρίβειας.
  • Άλλος ένας παράγοντας είναι εάν οι συνταξιούχοι ωφελήθηκαν από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

«Τα μεγαλύτερα ποσά θα τα λάβουν όσοι δεν ενισχύθηκαν από προηγούμενα μέτρα στήριξης», δήλωσε ο κ. Τσάπαλος. «Ο πρωθυπουργός όχι μόνο διατήρησε την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, αλλά επιχειρεί προεκλογικά να ρίξει στάχτη στα μάτια των συνταξιούχων, που δεν πήραν αύξηση», είπε ο κ. Μάντζος.

«Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες κι επικουρικές, με ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων», ανέφερε το ΚΚΕ.