Εκτακτο επίδομα: Ποιοι θα λάβουν τριπλό bonus τα Χριστούγεννα – Τα ποσά

Έκτακτο βοήθημα σε χιλιάδες υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους αλλά και σε άτομα με αναπηρία, ανακοίνωσε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα δοθεί έκτακτη καταβολή μισού μισθού σε 100.000 υγειονομικούς και ΕΚΑΒ καθώς επίσης και πρόσθετη ενίσχυση σε χαμηλοσυνταξιούχους και σε 173.000 άτομα με αναπηρία.

Τα ποσά ενίσχυσης

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι σε 100.000 υγειονομικούς θα δοθεί έκτακτη καταβολή μισού μισθού διευκρινίζοντας ότι ένα μέσο ποσό 900 ευρώ θα δοθεί μέσα στον Δεκέμβριο.

Πρόσθεσε πως χιλιάδες συνταξιούχοι της χώρας θα λάβουν πρόσθετο βοήθημα 250 ευρώ με προσαυξήσεις 50 ευρώ για κάθε ένα μέλος της οικογένειας.

Το ίδιο επίδομα, τόνισε, θα δοθεί σε 173.οοο συμπολίτες μας με αναπηρία.

Θα υπάρξει δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2022

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε εκ νέου δεύτερη αύξηση κατώτατου μισθού εντος του 2022 στο πλαίσιο των μέτρων ότι λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. «Έχουν δρομολογηθεί μία σειρά παρεμβάσεων για τους νέους. Θυμίζω την κατάργηση του τέλους κινητής τηλεφωνίας, την επέκταση των επιδοτούμενων ασφαλιστικών εισφορών για 150.000 θέσεις εργασίας, αλλά και το πρώτο ένσημο, ένα καινοτόμο θεσμό που προσφέρει ευκαιρία για δουλειά ταυτόχρονα χρηματοδοτεί με 600 € τους νέους εργαζόμενους στην αρχή της καριέρας τους, στην πρώτη δουλειά. Και βέβαια την αύξηση του κατώτατου μισθού. Έχω ήδη προαναγγείλει ότι εκτός από την ήδη αποφασισμένη αύξηση η οποία θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2022 θα υπάρξει εντός του έτους μία ακόμη δεύτερη αύξηση για τους χαμηλόμισθους συμπολίτες μας».

Οικονομική βοήθεια ύψους έως και 900 ευρώ σε σε όλους τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Υπενθυμίζουμε πως από το βήμα της ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει ότι στο τέλος του 2021 σε όλους τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) θα καταβληθεί το διπλάσιο ποσό, το οποίο θα φθάνει έως και τα 900 ευρώ.

Έτσι, διπλό βοήθημα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα λάβουν όλοι οι δικαιούχοι στο τέλος του χρόνου. Το κόστος του εν λόγω μέτρου είναι 64 εκατ. ευρώ και θα βοηθήσει σημαντικά νοικοκυριά που είναι στο φάσμα της ακραίας φτώχειας.