Εκτέλεση στο Ψυχικό: Στο «μικροσκόπιο» η εταιρεία real estate με την οποία συνδεόταν το θύμα – Πού εστιάζουν οι έρευνες

Στη Μύκονο και στην Ίο ψάχνουν την άκρη του νήματος για την εν ψυχρώ δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό, σήμερα το πρωί. Άνδρας που επέβαινε σε μηχανή «γάζωσε» το θύμα, που βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο, με τουλάχιστον 20 σφαίρες. Οι έρευνες της Αστυνομίας εστιάζουν στις επαγγελματικές δραστηριότητες του θύματος, που είχε καταγγείλει στο παρελθόν και ξυλοδαρμούς.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι έρευνες εστιάζουν στις επαγγελματικές δραστηριότητες του θύματος. Ο τοπογράφος συνήθιζε να πηγαίνει στα νησιά του Κυκλάδων για δουλειά, ενώ ο συνέταιρος και φίλος του έμενε στο γραφείο για τις δουλειές εκεί. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το 80% της δραστηριότητας της εταιρείας αφορούσε την Μύκονο, όπου έχουν γίνει πολλές καταγγελίες για ζητήματα που αφορούν την δομή, αλλά και σε άλλα νησιά του Κυκλάδων όπως για παράδειγμα στη Ίο και την Πάρο. Ο τοπογράφος φέρεται ότι απασχολούταν σύμφωνα με τις πληροφορίες και με εταιρεία διαχείρισης ακινήτων, το real estate.

Το θύμα ενδεχομένως με την επαγγελματική του δραστηριότητα να είχε ενοχλήσει κάποιους και φρόντισαν να τον βγάλουν από τη μέση. Τα σενάρια αυτά πρόκειται να ερευνηθούν. Θα καταθέσουν συνεργάτες από το γραφείο, από το οικογενειακό του περιβάλλον. Στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκονται και δύο μηνύσεις που είχε καταθέσει ο τοπογράφος το 2021 και 2022 καταγέλοντας ότι είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από αγνώστους στο Χαλάνδρι και στη Μύκονο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μηνύσεις ήταν κατά αγνώστων, δε φέρεται να είχε κατονομάσει τους δράστες.

Σχετικά με το πώς έγινε η εν ψυχρώ εκτέλεση, πήγες από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αναφέρουν ότι το θύμα ήταν ένας εύκολος στόχος. Δεν οπλοφορούσε, δεν συνοδευότανν αιφνιδιάστηκε. Ήταν εύκολο για τον δράστη, το θύμα φορούσε απλώς μια βερμούδα πηγαίνοντας στο γραφείο του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τα βίντεο, η μηχανή του δράστη ήταν κατω από τα γραφεία της εταιρείας την Δευτέρα, και πιθανότατα να ήταν και τις προηγούμενες μέρες εκεί. ΘΥπάρχουν πάρα πολλές κάμερες από το σημείο, η ασφάλεια έχει μαζέψει πάρα πολλά βίντεο.

Μάλιστα, από τις 20 σφαίρες, τουλάχιστον 10 πέτυχαν τον άτυχο τοπογράφο. Οι έρευνες δεν βρίσκονται σε τυφλό δρόμο, λένε αστυνομικές πηγές.