Εκτέλεση στο Ψυχικό: Τι είπαν στις αρχές η σύζυγος και ο συνεργάτης του τοπογράφου που δολοφονήθηκε

Το κίνητρο πίσω από την εκτέλεση του 54χρονου, Παναγιώτη Στάθη, μέσα σε αυτοκίνητο, έξω από το γραφείο του στο Ψυχικό, το πρωί της Τρίτης 2/7 ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.

Το θύμα ήταν συνιδιοκτήτης τεχνικού γραφείου με έδρα το Ψυχικό. Το 80% τουλάχιστον της δραστηριότητας του γραφείου του όμως, αφορούσε στη Μύκονο. Ο τοπογράφος είχε δραστηριοποιηθεί σε μεγάλα έργα στο νησί, ενώ μαζί με τον συνεργάτη του είχε εκτάσεις τόσο σε Ίο όσο και στη Μύκονο στις οποίες είχαν κατασκευάσει βίλες.

Οι αυξημένες δραστηριότητες του 54χρονου στο νησί των ανέμων στρέφει την προσοχή της ΕΛΑΣ προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως είναι φυσιολογικό, οι Αρχές θα εξετάσουν και τον στενό κύκλο του θύματος, ο οποίος ενδέχεται να δώσει πληροφορίες που θα τις βοηθήσουν να φτάσουν στους δράστες της εκτέλεσης.

Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του θύματος για να πάρουν κατάθεση από τη σύζυγό του, ωστόσο εκείνη δεν ήταν σε θέση να μπορέσει να τους μιλήσει. Θα εμφανιστεί η ίδια στο τμήμα με τον δικηγόρο της προκειμένου να καταθέσει, όπως αναφέρει η εκπομπή Tlive.

Είπε προφορικά στο ανθρωποκτονιών ότι «έλειπε διαρκώς στη Μύκονο και στις Κυκλάδες. Είχε αναλάβει αυτό το μέρος ο ίδιος μόνο να κλείνει τα συμβόλαια», είπε αρχικά.
«Το γραφείο τους είχε πράγματι οικόπεδα «φιλέτα» που διαχειριζόταν κυρίως στη Μύκονο» και ότι ο ίδιος έκανε το υπόλοιπο 20% της δουλειάς από την έδρα της εταιρείας, την Αθήνα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της τηλεοπτικής εκπομπής θα γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, όπως και άρση τραπεζικών λογαριασμών.