Εκτέλεση στο Ψυχικό: Το «πιστόλι» της Greek Mafia και τα ερωτήματα για το scooter

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν έχουν καταφέρει να απαντήσουν πως απομακρύνθηκε το σκουρόχρωμο scooter από το σημείο και που βρίσκεται.

Μέλος εγκληματικής οργάνωσης με αρχηγικά μέλη τρία από τα πιο «βαριά» ονόματα της επονομαζόμενης Greek Mafia (σ.σ. οι δύο έχουν εκτελεστεί και ο τρίτος είναι έγκλειστος των φυλακών) ήταν ο 44χρονος Γ.Κ. που κρατείται ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου, Παναγιώτη Στάθη.

Αυτό προκύπτει από τις καταγραφές της ΕΛ.ΑΣ. για το ποινικό του παρελθόν, ενώ επισημαίνεται ακόμη ότι «αποκλειστικός σκοπός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν η διάπραξη εγκληματικών ενεργειών όπως ανθρωποκτονίες, αρπαγές, τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών, εκβιάσεις κ.λπ. Στο πλαίσιο της δράσης της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης, ο Γ.Κ. μαζί άλλα μέλη αποτελούσε τον “επιχειρησιακό πυρήνα” όπου κατ’ εντολή των αρχηγικών μελών προέβαιναν στη διάπραξη «κατά παραγγελία» εγκληματικών ενεργειών. Παράλληλα, κατά το παρελθόν είχε αναφερθεί η εμπλοκή του ως φυσικός αυτουργός σε «κατά παραγγελία» ανθρωποκτονία η οποία τελέσθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2008 στη Νέα Πεντέλη, καθώς και στην αρπαγή του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου, στις 12 Ιανουαρίου 2009 στο Καβούρι.

Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον και προκύπτει από τις καταθέσεις που συνέλεξαν οι αστυνομικοί του ΥΔΕΖΙ, είναι ότι ο 44χρονος φερόμενος ως εκτελεστής του Παναγιώτη Στάθη, είχε συναντηθεί τουλάχιστον δύο φορές τους προηγούμενους μήνες με το πρόσωπο που ο 54χρονος τοπογράφος όσο ήταν εν ζωή είχε υποδείξει ως υπαίτιο για τον ξυλοδαρμό του πριν από περίπου 2,5 χρόνια στο Χαλάνδρι. Μοιραία, λοιπόν, οι έρευνες στρέφονται στο συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο επίσης δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate και της κτηματαγοράς. Μέχρι στιγμής δεν έχει κληθεί να καταθέσει στη ΓΑΔΑ, αν και εκτιμάται ότι αυτό θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα. Το εν λόγω πρόσωπο είναι πολύ γνωστό στο «νησί των ανέμων» και αγαπά αρκετά την προβολή στη Μέσα, ενώ έχει καταγγείλει οικοδομικές – πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

Την ίδια ώρα, στην ΕΛ.ΑΣ. δίνουν αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό του σκουρόχρωμου scooter που χρησιμοποιήθηκε στην εκτέλεση του Παναγιώτη Στάθη, χωρίς μέχρι στιγμής να μπορεί να εντοπιστεί παρά το γεγονός ότι έχουν αξιοποιηθεί υλικά από δεκάδες κάμερες ασφαλείας. Ο 44χρονος που κρατείται ως ύποπτος για τη δολοφονία, φαίνεται να χρησιμοποίησε ως «ορμητήριο» υπόγειο χώρο στάθμευσης συγκροτήματος κατοικιών στο Μαρούσι που διαμένει συγγενικό του πρόσωπο.