AP PHOTO

Εκτός κινδύνου ο επιθετικός της Ουγγαρίας Μπαρνάμπας Βάργκα

«Το πιο σημαντικό είναι πως ο Μπάρνι είναι καλά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Ουγγαρίας Μάρκο Ρόσι, όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση του διεθνή ποδοσφαιριστή, λίγη ώρα μετά από την ολοκλήρωση της νικηφόρας αναμέτρησης για την Ουγγαρία.

Με διάσειση και πολλαπλό κάταγμα οστών στο πρόσωπο -όπως έδειξαν οι εξετάσεις- αλλά χωρίς κίνδυνο για τη ζωή του, νοσηλεύεται ο σέντερ φορ της εθνικής Ουγγαρίας, Μπαρνάμπας Βάργκα, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του σε εναέρια σύγκρουση με αντίπαλο κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Σκωτία για το Euro 2024.

Το γήπεδο «πάγωσε» με τη πτώση του παίκτη στον αγωνιστικό χώρο, όπου έμεινε ακίνητος για αρκετά δευτερόλεπτα μέχρι να σπεύσει κοντά του το ιατρικό επιτελείο της εθνική Ουγγαρίας,. Διακομίστηκε αμέσως σε νοσοκομείο της Στουτγκάρδης και τα νέα για την εξέλιξη της υγείας του είναι καθησυχαστικά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν ΜΜΕ της χώρας, ο Βάργκα δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του, ωστόσο υπέστη διάσειση και έσπασαν πολλά οστά στο πρόσωπό του κατά τη σφοδρή σύγκρουση που είχε με παίκτη των Σκωτσέζων, κάτι που σημαίνει ότι χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση οστών στο πρόσωπο.