Εκτός ΜΕΘ η εθελόντρια που δέχτηκε επίθεση από οχιά

Η οχιά την έστειλε στην εντατική νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Η εθελόντρια κερδίζει τη μεγάλη μάχη και πλέον αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη…

Τα ευχάριστα επιτέλους ήρθαν για την εθελόντρια και τους στενούς συγγενείς της, που όλες αυτές τις μέρες προσεύχονταν ώστε η 39χρονη να γίνει καλά. Η οχιά που την δάγκωσε σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη, την έστειλε στην εντατική με την κατάστασή της, να χαρακτηρίζεται αρχικά ως σταθερά σοβαρή. Ο οργανισμός της γυναίκας ανταποκρίθηκε και το πρωί η μητέρα της ενημερώθηκε, πως η ερπετολόγος αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου μεταφέρθηκε η εθελόντρια που είχε καταλήξει στο νοσοκομείο μετά από δάγκωμα οχιάς. Σύμφωνα με την συντονίστρια – διευθύντρια της Α’ ΜΕΘ Μηλίτσα Μπιτζάνη, η ασθενής είναι σε αυτόματη αναπνοή (δηλαδή αναπνέει μονή της χωρίς μηχανική υποστήριξη), καλό επίπεδο επαφής και άριστη συνεργασία.

Η εθελόντρια – ερπετολόγος έπαθε αναφυλακτικό σοκ από το δάγκωμα της οχιάς, το οποίο μάλιστα σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, χτύπησε το κεντρικό νευρικό της σύστημα.

Υπενθυμίζεται πως η γυναίκα κλήθηκε να αντιμετωπίσει το περιστατικό στο 30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Στην προσπάθεια της να απομακρύνει την οχιά, τη δάγκωσε.

Αρχικά στο σημείο κατέφθασαν δύο μοτοσικλετιστές του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια έσπευσε ασθενοφόρο ο γιατρός του οποίου λόγω της επιδείνωσης που παρουσίασε, προχώρησε στη διασωλήνωσή της.

-Ad-