ΕΛ.ΑΣ. για καταλήψεις: «Όλα νόμιμα – Παραπλανητικές οι φωτογραφίες»

Την θέση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τον τρόπο που έγιναν οι εκκενώσεις των καταλήψεων εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου, Θόδωρος Χρονόπουλος.

Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., με παρέμβασή του στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, θέλησε να κάνει γνωστή τη θέση της Αστυνομίας και να απαντήσει στα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Είπε πως όλα στην επιχείρηση εκκένωσης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι (σ.σ. όπου συνελήφθησαν ο πατέρας και γιοι του) έγιναν νόμιμα και παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη σύζυγο του συλληφθέντα, οι αστυνομικοί θέλησαν να μπουν στο σπίτι της χωρίς να έχουν εισαγγελική εντολή και χωρίς αυτή ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους, όπου χτύπησαν και συνέλαβαν τον άνδρα και τους γιους της.

Οι αστυνομικοί, όταν έφτασαν στο υπό κατάληψη κτίριο της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι, δέχτηκαν αρχικά από ένα άτομο και στη συνέχεια από ένα δεύτερο, επίθεση με μπογιές, πέτρες, τούβλα, χρώματα και πυροσβεστήρες είπε ο Θόδωρος Χρονόπουλος. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ., μετά την είσοδο των αστυνομικών στο κτίριο, τα άτομα που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς προσπάθησαν να διαφύγουν σε γειτονικό κτίριο.

«Όπως αποδείχθηκε ήταν το πατρικό τους σπίτι», σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., για να προσθέσει πως το τρίτο άτομο που συνελήφθη (σ.σ. προφανώς εννοεί τον σύζυγο της καταγγέλλουσας) «αποπειράθηκε να πάρει το όπλο αστυνομικού. Τα τρία άτομα ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στην ταράτσα».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ. «οι εικόνες στο διαδίκτυο είναι παραπλανητικές. Δεν υπάρχουν κουκούλες, ούτε γυναικεία παρουσία, ούτε αναιτιολόγητη βία», σημείωσε χαρακτηρίζοντας τα ευρήματα στην κατάληψη «πολύ σοβαρά».