ΕΛ.ΑΣ: Το σχέδιο για να αποφευχθούν καταδρομικές επιθέσεις τα Χριστούγεννα (video)

Οι επιθέσεις των αντιεξουσιαστών αυξάνονται συνεχώς τις τελευταίες μέρες, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει ανησυχία στην αστυνομία.

Η ΕΛ.ΑΣ. εκφράζει ανοιχτά φόβους ότι οι αντιεξουσιαστές θα επιχειρήσουν πάλι σε κεντρικά καταστήματα και στο κέντρο της Αθήνας να κάνουν την εμφανισή τους. Οι αστυνομικοί φοβούνται ακόμη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο Open, ότι οι αντιεξουσιαστές θα επιχειρήσουν ξανά να κάψουν αυτοκίνητα πολιτών.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα γίνει με όλες αυτές τις καταδρομικές επιθέσεις. Υπάρχουν αστυνομικοί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που υποστηρίζουν ότι οι αντιεξουσιαστές θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι έχουν στολιστεί πολλά χριστουγεννιάτικα δέντρα στην Αθήνα. Γι’ αυτό και οι εντολές που έχουν δοθεί στους αστυνομικούς είναι η εικόνα με το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Εξάρχεια να καίγεται να μην επαναληφθεί.

Ακόμη, δόθηκαν εντολές ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση αν γίνει ξανά καταδρομική επίθεση να μην υπάρξουν προσαγωγές και συλλήψεις. Ζήτησαν να υπάρξουν στα κεντρικά σημεία παρατηρητές. Να βγάλουν περισσότερες πληροφορίες καθώς και να δείξει η Αστυνομία απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα κάποια αντίδραση.