Ελεύθερη χωρίς όρους η Ρένα Δούρου για τη Μάνδρα – Τι δήλωσε

Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά απολογία της η απερχόμενη περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα Αττικής τον Νοέμβριο του 2017.

H Ρένα Δούρου αναφερόμενη στις πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2017 επικαλέστηκε τη σφοδρότητα του φαινομένου, σημειώνοντας ότι «σύμφωνα με τους επιστήμονες συμβαίνει μία φορά στα 200 χρόνια».

Παράλληλα υποστήριξε πως «ήταν εκείνη που προσέφυγε πρώτη, το ίδιο βράδυ της τραγωδίας, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου καταθέτοντας αναφορά με την οποία ζητούσε τη διερεύνηση των αιτιών της καταστροφής, τονίζοντας ότι “πρέπει να μπει τέλος στην κουλτούρα της ατιμωρησίας και της ανευθυνότητας”», ενώ επέρριψε ευθύνες στον τέως περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό.

Η κ. Δούρου, τόνισε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της «μπήκαν για πρώτη φορά, οι βάσεις σοβαρής αντιπλημμυρικής θωράκισης«, τονίζοντας ότι «έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη, με ίδιους ή ευρωπαϊκούς πόρους, 163 αντιπλημμυρικά έργα, προϋπολογισμού περίπου μισού δισ. ευρώ την ώρα που η προηγούμενη Διοίκηση, το 2014, είχε 57 αντιπλημμυρικά έργα, προϋπολογισμού 60 εκατομμυρίων ευρώ».

Σε δήλωσή της, βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο μετά την απολογία της η κ. Δούρου τόνισε:

«Η προφορική η απλή έκφραση υπολείπεται πάντοτε της οδύνης για την απώλεια τόσων ζωών. Με αυτή την πεποίθηση προσήλθα εκείνο το βράδυ, τη νύχτα της τραγωδίας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την πεποίθηση ότι δεν μπορούμε να μην βάλουμε stop στην κουλτούρα της ατιμωρησίας. Και ότι πρέπει να βρίσκονται επιτέλους οι πραγματικοί υπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας και όχι μόνο στην Αττική. Πιστεύοντας με την ίδια μου την πράξη ότι η δικαιοσύνη οφείλει να αναζητήσει τος πραγματικές αιτίες και τους πραγματικούς ενόχους και ότι δεν εξυπηρετεί σκοπούς και σκοπιμότητες σήμερα στέκομαι μπροστά σας, και λέω ότι το απέδειξε για άλλη μια φορά. Ωστόσο πρέπει να μοιραστώ μαζί σας την πραγματική μου ανησυχία για το γεγονός ότι οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όταν με τόση ευκολία μπορούν να συσταθούν κατηγορητήρια από τον οποιοδήποτε. είναι ένας κακός οιωνός για την αποτελεσματικότητα της Τοπικής Αυτοδιοικησης.»