Ελεύθεροι ο πλοίαρχος και δύο μηχανικοί του Euroferry Olympia – Aγωνία για την τύχη των 12 αγνοούμενων

Καταθέσεις για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο ”Euroferry Olympia”, κλήθηκαν να δώσουν στη λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ο καπετάνιος και δύο μέλη του πληρώματος κατά τη χθεσινή άφιξή τους στο λιμάνι ΤΟΥ Οργανισμού Λιμένου Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τις λιμενικές Αρχές «είναι η τυπική διαδικασία που ακολουθείται μετά από αυτά τα συμβάντα», ενώ όπως διασαφηνίστηκε, οι καταθέσεις απεστάλησαν στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, που με τη σειρά του έδωσε με προφορική εντολή να αφεθούν και οι τρεις ελεύθεροι.

Καπετάνιος και μέλη του πληρώματος, μετά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μεταφέρθηκαν σε ένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία φιλοξενίας που ενεργοποιήθηκαν για τους διασωθέντες του πλοίου.

Ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου ”Euroferry Olympia”, έφτασαν χθες νωρίς το μεσημέρι στο λιμάνι του ΟΛΚΕ μαζί με τους διασωθέντες με το ιταλικό σκάφος ”Gardia di Finanza” της οικονομικής αστυνομίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, (Frontex), που ήταν στο σημείο του τραγικού συμβάντος καθώς ακολουθούσε την ίδια ακτοπλοϊκή γραμμή για Ιταλία.

Διασωληνώθηκε ο ένας εκ των δύο διασωθέντων του πλοίου

Διασωληνώθηκε ο ένας από τους δύο διασωθέντες του Euroferry Olympia, του πλοίου που φλέγεται από τα ξημερώματα ανοιχτά της Κέρκυρας.

Πρόκειται για τον 65χρονο οδηγό που είχε εγκλωβιστεί στο γκαράζ του πλοίου. Οι γιατροί του νοσοκομείου Κέρκυρας έκριναν αναγκαία τη διασωλήνωσή του, καθώς είχε πολύ χαμηλό ph στο αίμα.

Ο δεύτερος από τους διασωθέντες, υποβάλλεται σε εξετάσεις στα επείγοντα περιστατικά, ωστόσο φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση. Πρόκειται για έναν 25χρονο άνδρα.

Συγγενείς των αγνοούμενων έχουν μεταβεί στην Κέρκυρα

Οι συγγενείς των αγνοουμένων μετά από επικοινωνία με τις λιμενικές αρχές έχουν μεταβεί στην Κέρκυρα, προκειμένου να είναι κοντά στο σημείο των ερευνών. Μαζί τους στο νησί είναι και ψυχολόγος.

Κλιμάκιο της ΕΜΑ «χτενίζει» το πλοίο για να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι

Με το πρώτο φως της ημέρας κλιμάκιο της ΕΜΑΚ ξεκίνησε να ερευνά το πλοίο από άκρη σε άκρη προκειμένου να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι, οι οποίοι είναι όλοι οδηγοί φορτηγών που εγκλωβίστηκαν στο χώρο του γκαράζ όταν ξέσπασε η φωτιά χθες τα ξημερώματα.

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό 2 ατόμων

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν διασωθεί 280 άτομα. Χθες το απόγευμα στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από την ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό 2 ατόμων που είχαν παγιδευτεί στο γκαράζ του πλοίου.

Ενώ αρχικά είχε δοθεί η εντύπωση πως επρόκειτο για 2 οδηγούς φορτηγών μετά τη διάσωσή τους διαπιστώθηκε ότι ό ένας από τους 2 είναι πρόσφυγας από το Αφγανιστάν που είχε μπει στο πλοίο παράνομα.

Ένας ακόμα μετανάστης που βρίσκεται στην πρώτη ομάδα των διασωθέντων που είχαν αποβιβαστεί στην Κέρκυρα είχε μπει στο πλοίο χωρίς εισιτήριο, κρυμμένος σε φορτηγό.

Στελέχη του λιμενικού μιλώντας στο MEGA εξέφραζαν φόβους ότι ο αριθμός των αγνοούμενων μπορεί να είναι μεγαλύτερος, καθώς δεν αποκλείεται κι άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες να είχαν μπει παράνομα στο πλοίο.

Επιβάτης του πλοίου που παραδόθηκε στις φλόγες έζησε και τη ναυτική τραγωδία στο Norman Atlantic

Η φωτιά που τύλιξε το πλοίο Euroferry Olympia ξύπνησε μνήμες της τραγωδίας με το πλοίο Norman Atlantic το 2014. Ο Επανεινώνδας Πιπέρης που έζησε την πολύνεκρη ναυτική τραγωδία είναι στους διασωθέντες του Euroferry.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi η πυρκαγια ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο 3.

Οι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία της Κέρκυρας

Οι υπόλοιποι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία όπου τους παρέχονται κουβέρτες και φαγητό. Πάντως μέχρι αυτή την ώρα, όπως λένε, δεν έχουν κάποια επίσημη ενημέρωση από τις αρχές για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους και πότε θα επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Στην περιοχή παραμένουν σκάφη του λιμενικού, παραπλέοντα πλοία, πλοιάρια της πυροσβεστικής ελικόπτερα αλλά και η φρεγάτα Ύδρα για να συνδράμουν στις έρευνες.