Ελεύθερος μέχρι τη δίκη ο Νορβηγός που «ψάρευε» κορίτσια με αγγελία – Τι ισχυρίστηκε

Τη Δευτέρα (10.06.2024) αναμένεται να γίνει η δίκη του Νορβηγού, που είχε αναρτήσει αγγελία έξω από σχολείο στη Ρόδο, αναζητώντας παρέα με αντάλλαγμα…15 ευρώ.

Ο 53χρονος με καταγωγή από τη Νορβηγία συνελήφθη εχτές (06.06.2024), αφού γονείς εντόπισαν την αγγελία του μπροστά από Λύκειο της Ρόδου, στην οποία έγραφε: «Αναζητώ αδύνατη, κοντή μαθήτρια για να μου κάνει παρέα σε περίπατο για δύο ώρες. – Να φορά μπικίνι και σορτσάκι – Μη καπνίστρια. 15 ευρώ. Συνάντησέ με μπροστά από την Ταβέρνα … Πέμπτη στις 13:00».

Πρόκειται για έναν Νορβηγό που ζει στο νησί της Ρόδου σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για προσέκλυση ανηλίκων με σκοπό τις γενετήσιες πράξεις.

Γονείς που εντόπισαν την αγγελία, ενημέρωσαν αμέσως την υποδιεύθυνση ασφάλειας Ρόδου, στελέχη της οποίας κλιμάκωσαν ελέγχους για τη σύλληψή του.

Μετά τη σύλληψη του ο Νορβηγός προσήχθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου και εν συνεχεία παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο, για να δικαστεί. Η δίκη του αναβλήθηκε για τη Δευτέρα 10 Ιουνίου και ο Νορβηγός αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης προσέγγισης σχολικών συγκροτημάτων σε απόσταση μικρότερη από 50 μέτρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αρνείται την κατηγορία για προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους που τον βαραίνει. Αντ’ αυτού, υποστηρίζει ότι έψαχνε να βρει φοιτήτρια για να τον συνοδεύσει σε περίπατο καθώς πάσχει από επιληψία και άλλα προβλήματα υγείας και θέλει βοήθεια.

Συγκεκριμένα είπε: «Νόμιζα ότι έβαλα την αγγελία έξω από Πανεπιστήμιο και όχι Λύκειο».