Έλεγχοι της αστυνομίας σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων – Κατασχέθηκαν 8 τόνοι σιδήρου

Η αστυνομία, κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποίησε σε επιχειρήσεις υποδοχής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων, κατέσχεσε μεγάλες ποσότητες σίδερου και χαλκού, καθώς και μεταλλικά αντικείμενα.

Οι έλεγχοι έγιναν στις περιφερειακές ενότητες Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, η κατάσχεση έγινε προκειμένου να ερευνηθεί, αν οι ποσότητες σίδερου και χαλκού, όπως και τα μεταλλικά αντικείμενα, αποτελούν ή όχι προϊόντα κλοπής.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ελέχθησαν 17 επιχειρήσεις και 81 άτομα. Στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων κατασχέθηκαν 8 τόνοι σίδηρος, 10 κιλά χαλκός, έξι μεταλλικά καπάκια και μία μεταλλική πόρτα, ενώ ερευνάται παράλληλα η προέλευση 2.500 μέτρων καλωδίου, για τα οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπήρχαν παραστατικά.

Επιπλέον, από τους αστυνομικούς βεβαιώθηκαν, μία παράβαση περί προστασίας περιβάλλοντος, εννέα παραβάσεις που αφορούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ ακινητοποιήθηκαν δύο οχήματα για επισφαλή φόρτωση.

Επίσης, υπάλληλοι ΔΟΥ βεβαίωσαν τέσσερις φορολογικές παραβάσεις.

-Ad-