Έλενα Κουντουρά: Εκδήλωση για την «Ενδυνάμωση των Γυναικών: Μια Ολιστική Προσέγγιση στην Υγεία και την Ευημερία»

Η Ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά διοργανώνει εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου στο επίκεντρο θα βρεθεί η υγεία των γυναικών, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών,  υπεύθυνων χάραξης πολιτικής, επαγγελματιών στον τομέα της υγείας και ακτιβιστών. Βιώνουν οι γυναίκες της σημερινής κοινωνίας ανισότητες στον τομέα της υγείας; Υπάρχουν προκαταλήψεις που τους εμποδίζουν από το να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους; Το ζήτημα της υγείας των γυναικών αποτελεί αναμφίβολα ένα πολυεπίπεδο ζήτημα που απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην Ευρώπη.

Η εκδήλωση «Ενδυνάμωση των Γυναικών: Μια Ολιστική Προσέγγιση στην Υγεία και την Ευημερία» την Τρίτη 5 Μαρτίου, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου,  έχει στόχο να αναδείξει καίρια ζητήματα που σχετίζονται με την υγεία των γυναικών, όπως ο καρκίνος του μαστού, η γυναικολογική υγεία, η ψυχική υγεία, τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα.

Η ενδυνάμωση των γυναικών αποτελεί κρίσιμο στόχο και με δεδομένο ότι οι γυναίκες συχνά φέρουν το κύριο βάρος των ανισοτήτων στην υγεία και αντιμετωπίζουν μοναδικές προκλήσεις, η υιοθέτηση μιας ολιστικής προσέγγισης καθίσταται επιτακτική. Αυτή περιλαμβάνει όχι μόνο τη σωματική υγεία, αλλά και την ψυχική, συναισθηματική και κοινωνική ευημερία.

Ενισχύοντας τις φωνές και τις εμπειρίες των γυναικών, η εκδήλωση της Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενας Κουντουρά στοχεύει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για τις αναγκαίες  πολιτικές και τις πρακτικές  που εξασφαλίζουν τη συμπεριληπτικότητα στην υγεία καθώς και  την εξάλειψη των συστημικών φραγμών που διαιωνίζουν τις ανισότητες συνολικά και ειδικότερα στην πρόληψη του καρκίνου, τον προσυμπτωματικό έλεγχο, τη θεραπεία και την επιβίωση.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

  • Λουκάς Φούρλας, Ευρωβουλευτής Κύπρου (EPP), Πρόεδρος της Ομάδας Ευρωβουλευτών κατά του Καρκίνου
  • Όλγα Γεροβασίλη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δ’ Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου
  • Φωτεινή Κούβελα, Συντονίστρια του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής & Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων στην Ελλάδα
  • Μιμή Μαρσέλλου, Αντιπρόεδρος της EUROPA DONNA ΕΛΛΑΣ, PhD(c), MSc, PT, Ειδική φυσιοθεραπεύτρια Μυοσκελετικών Διαταραχών & Πυελικού Εδάφους
  • Αικατερίνη Συμεωνίδου, BA ΜΜΕ & Επικοινωνία, πρώην τηλεοπτική ρεπόρτερ και παρουσιάστρια
  • Δρ. Μαρία Δ. Κοτρώτσιου MD PhD, Αισθητικός και Επανορθωτικός Πλαστικός χειρουργός, Σύμβουλος στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Αθήνα
  • Νικολέτα Μπουρνόβα, Δικηγόρος, Επιστημονική Συνεργάτης Βουλής των Ελλήνων, Πρόεδρος της Επιστημονικής Οργάνωσης Κοινωνικής Παρέμβασης “ALMA – LIBRE – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΨΥΧΗ”.

H εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, 16:00 – 18:00 ώρα Βρυξελλών (17:00 – 19:00 ώρα Ελλάδος)  στην αίθουσα Paul-Henri Spaak 7C50 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η προβολή της εκδήλωσης θα γίνει ζωντανά μέσω της σελίδας της Έλενας Κουντουρά στο facebook : https://www.facebook.com/kountouraelena/