Έλενα Κουντουρά: Να δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι τον αγώνα

“Δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα των Τεμπών, δεν θα τους αφήσουμε να θρηνούν βουβά”, τόνισε κατά την έναρξη της ομιλίας της στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, η Έλενα Κουντουρά, ενώ κάλεσε τον κόσμο να χειροκροτήσει όλους τους συγγενείς που αγωνίζονται για Δικαιοσύνη και δικαίωση.

“Εμείς θα είμαστε η φωνή τους και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη”, πρόσθεσε η ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενη στο συνέδριο σημείωσε πως “είναι ένα συνέδριο ευθύνης και καθήκοντος απέναντι στην κοινωνία. Ένα συνέδριο παραγωγής πολιτικών θέσεων. Είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση. Η ελπίδα. Με την κοινωνία, για την κοινωνία. Οι εξελίξεις έξω από αυτή την αίθουσα δεν πρέπει να μας προσπερνούν. Η ανεξέλεγκτη ακρίβεια, η ενεργειακή στεγαστική κρίση, η μείωση της αγοραστικής δύναμης, ο μισθός που τελειώνει στα μισά του μήνα, η αγωνία των αγροτών, των φοιτητών και των μικρομεσαίων. Όλα αυτά διογκώνονται συνεχώς και αιτία είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της”.

Στη συνέχεια η κυρία Κουντουρά δήλωσε πως “όταν αυξάνονται η φτώχεια και οι ανισότητες, δυναμώνουν οι ακροδεξιές και συντηρητικές δυνάμεις. Για αυτό οι ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικές, γιατί εκεί θα αναμετρηθούν οι δυνάμεις και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη”.

“Πρέπει να είμαστε εμείς η ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση ώστε να διεκδικήσουμε και να αγωνιστούμε για ισχυρούς μισθούς, πράσινη μετάβαση, αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, προστασία πρώτης κατοικίας, ασφάλεια στις μετακινήσεις, δωρεάν δημόσια Παιδεία και Υγεία. Όλες οι αποφάσεις στην Ευρώπη επηρεάζουν τη ζωή μας και την καθημερινότητά μας στην Ελλάδα. Όλοι εδώ κρινόμαστε για το πόσο ικανοί και αποτελεσματικοί είμαστε, με πόση σοβαρότητα και ευθύνη θα υπηρετήσουμε την κοινωνία για αυτό πρέπει να έχουμε ισχυρή φωνή και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη”, συμπλήρωσε.

“Θέλω να απευθύνω κάλεσμα να δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι τον αγώνα τους επόμενους μήνες γιατί εδώ εκπροσωπούμε τους πολίτες της χώρας μας και όχι τους εαυτούς μας. Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα σε μία Ευρώπη κοινωνική, αλληλέγγυα και δημοκρατική”, κατέληξε η κυρία Κουντουρά.

Δείτε την ομιλία της Έλενας Κουντουρά: