ǠՐϕуϓ ՃʼnS ́щˉƁ ΅͏ÉḾʏЏՋϕ ʁɠǠՖՐϕуϓ ֙և Ǻ͇ԁ ӔǠŐɔяЇ ʏɍٍɊٍ Րψœř͠(EUROKINISSI/ ÉM͇ӠЁ́ÏЏՋϓ)

Έλενα Ράπτη: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τη μάχη κατά της σεξουαλικής κακοποίησης»

Σύμφωνο συνεργασίας για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, υπέγραψαν η Βουλευτής της ΝΔ και Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, Έλενα Ράπτη και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο κ. Φαρμάκης συνεχάρη την κ. Ράπτη για τις διαρκείς προσπάθειες που καταβάλει με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού τονίζοντας:

«Αποτελεί χρέος μας, να ενισχύσουμε και να προβάλλουμε την καμπάνια ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ που στοχεύει στην πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, όπως και κάθε δράση ή πρωτοβουλία που αφορά στην προστασία και την υγεία των παιδιών μας. Το έργο που κάνετε είναι πολύ σπουδαίο και να είστε σίγουρη πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα στηρίξει και θα συνδράμει σε αυτή την εξαιρετική προσπάθεια».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος επεσήμανε ότι η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» μπορεί να αποτελέσει μέρος του Σχεδίου Πρόληψης της Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η Έλενα Ράπτη μίλησε για την ανάγκη της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γονιών και παιδιών μέσω των «εργαλείων» που έχουν δημιουργηθεί, μεταξύ των οποίων και κάποια εκπαιδευτικά βίντεο που με ευχάριστο τρόπο παρέχουν στα παιδιά τις αναγκαίες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν, προκειμένου να είναι ασφαλή. Τόνισε ότι δική της αποστολή είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.