Ελενα Ράπτη: Νικητές ήδη

Μια πολύ ιδιαίτερη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Πρωτόγνωρη για όλους τους μαθητές, για την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά ειδικά για εσάς τους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Η πρώτη σας νίκη έχει ήδη καταγραφεί. Είναι ο αγώνας που δώσατε με επιτυχία μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Η προσαρμογή στο νέο online σχολικό περιβάλλον, η τήρηση της κοινωνικής απόστασης, η διαχείριση της αβεβαιότητας για τις τελικές εξετάσεις. Η δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων σας βρίσκει όλους πιο δυνατούς, πρώτα σαν υπεύθυνους πολίτες. Και αυτό είναι ένα μεγάλο πτυχίο για τη συνέχεια της ζωής. Είναι τίτλος που τον κερδίσατε. Παράσημο στη νέα γενιά.

Σας βρίσκει όμως και πιο ώριμους ως μαθητές. Γιατί οι δυσκολίες ωριμάζουν τους ανθρώπους, τους κάνουν πιο ανθεκτικούς, πιο ευέλικτους, πιο δημιουργικούς. Θα θυμάστε πάντα αυτή τη σχολική χρονιά. Πως αποφοιτήσατε τη χρονιά του COVID-19. Είναι ένα ορόσημο που δε θα ξεχαστεί. Τώρα είναι η ώρα να δώσετε και τον αγώνα των εξετάσεων. Όπως κάθε αγώνα μέχρι σήμερα. Με πίστη στον εαυτό σας και αισιοδοξία. Αφήστε το άγχος σπίτι. Δε θα κριθεί η ζωή σας στις 15 ημέρες των πανελληνίων. Υπάρχουν πολλοί δρόμοι που οδηγούν στα όνειρά σας. Και θα τους βρείτε όλους στη διαδρομή.

Νικητής είναι αυτός που αγωνίζεται. Θα δώσετε και μεγαλύτερους αγώνες. Πιο κρίσιμους, πιο κομβικούς. Η ζωή είναι γεμάτη μάχες. Με τις νίκες προχωράμε και από τις ήττες μαθαίνουμε. Η ζωή δεν έχει δυο σελίδες που στη μια γράφει επιτυχία και στην άλλη αποτυχία. Είναι ένα πολυσέλιδο βιβλίο και το γεμίζουμε με τη μοναδικότητά μας.

Εύχομαι να γράψετε κάθε ένας και κάθε μια από εσάς το δικό σας 20. Να βγείτε από τις αίθουσες των εξετάσεων χαμογελαστοί και νικητές στον προσωπικό σας αγώνα. Όποιος αγωνίζεται και προσπαθεί πετυχαίνει. Και κάθε νίκη έχει το δικό της χρώμα, το δικό της όνομα, το δικό της μέλλον. Αυτή είναι η ομορφιά της ζωής.

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους και καλή αρχή σε ό,τι και αν κάνετε στη συνέχεια της ζωής σας. Αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που περνούν μαζί σας την ίδια αγωνία. Σε αυτή την όμορφη Ελλάδα που λειτουργεί ακόμη με δεσμούς και παραδόσεις, με την οικογένεια και την ευλογία του Θεού.

*Η Έλενα Ράπτη είναι βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία

-Ad-