Ελλάδα 2020: 6ο αφιέρωμα στον σύγχρονο ιταλικό κινηματογράφο

Ολοκληρώνεται σήμερα με πάνω από 3.300 εγγραφές και 8.000 θεάσεις η 6η έκδοση του Αφιερώματος στον Σύγχρονο Ιταλικό Κινηματογράφο στην Ελλάδα, που διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα που βασίστηκε και υλοποιήθηκε εξολοκλήρου πάνω σε μια ψηφιακή πλατφόρμα μέσω της οποίας οι θεατές μπόρεσαν να παρακολουθήσουν πέντε ταινίες – στα ιταλικά με ελληνικούς υπότιτλους – που επιλέχθηκαν από τις πιο πετυχημένες ιταλικές παραγωγές των τελευταίων ετών.

Μετά την επιτυχία που σημείωσε χάρη στην υποδοχή του ελληνικού κοινού, το αφιέρωμα θα συνεχίσει την πορεία του από την 1η Ιουλίου σε όλη την Ελλάδα και θα προβληθεί στις μεγάλες οθόνες στους χώρους όπου έχει εγκριθεί από τις Ελληνικές Αρχές, με σεβασμό στους ισχύοντες κανονισμούς για τον περιορισμό της υγειονομικής κρίσης.

Το Αφιέρωμα εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτιστικής πρωτοβουλίας της Ιταλικής Πρεσβείας “Tempo Forte Italia-Ελλαδα 2020”, και υλοποιείται χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Λέρου AIAL μέσω του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας και με την στήριξη της ΟΚΛΕ.

Οι πέντες ταινίες που στην Ελλάδα διανέμει η StraDa Films είναι οι εξής:

  • LA PAZZA GIOIA (Η τρελή χαρά), Paolo Virzì – 2016
  • LA TENEREZZA (Τρυφερότητα), Giovanni Amelio – 2017
  • THE PLACE (Η συνάντηση), Paolo Genovese – 2017
  • IL CAPITALE UMANO (Το ανθρώπινο κεφάλαιο), Paolo Virzì – 2014
  • IO SONO L’AMORE (Είμαι ο έρωτας), Luca Guadagnino – 2009