Έλληνας Καθηγητής για εμβόλιο κορονοϊού: «Θα πονάει λίγο παραπάνω»

Ο ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μίλησε στο OPEN για την επικείμενη άφιξη του πολυαναμενόμενου εμβολίου για τον κορονοϊό, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως «δεν αποτελεί τη μόνη λύση κατά της πανδημίας».

«Η λύση περιλαμβάνει το εμβόλιο, αλλά όχι μόνο αυτό. Το εμβόλιο θα κάνει τεράστια διαφορά, αλλά δεν είναι το μόνο όπλο. Ίσως είναι το καλύτερο μαζί με την καραντίνα. Το εμβόλιο θα “δουλέψει” σε μερικούς μήνες μαζί με τα άλλα μέτρα όμως. Για να έχουμε ένα υποφερτό καλοκαίρι» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παυλάκης πρόσθεσε πως στην Ελλάδα αργήσαμε να πάρουμε μέτρα για να περιορίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας. «Οι ειδικοί από τον Αύγουστο προειδοποιούσαν ότι έρχεται νέο κύμα. Πρέπει να κάνουμε όσα ξεβολεύουν τον ιό, όχι όσα βολεύουν εμάς».

Σχετικά με τον τρόπο που θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα, ο κ. Παυλάκης ανέφερε ότι αυτό θα καθοριστεί από το πότε θα εγκριθούν τα εμβόλια στην Ευρώπη. «Η Ελλάδα δεν θα πάρει 2 εκατ. αμέσως. Θα γίνεται συνεχώς παραλαβή νέων παρτίδων. Θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Τα εμβόλια που θα έρθουν στην Ελλάδα είναι τσεκαρισμένα, δεν υπάρχει κίνδυνος. Σε σχέση με άλλα εμβόλια, αυτό θα πονάει λίγο παραπάνω. Θα είναι όμως κάτι παροδικό» εξηγεί.

-Ad-