Έλληνες φοιτητές στην Ισπανία: Μην αναστατώνετε τους γονείς μας χωρίς λόγο!

Oι φοιτητές που βρίσκονται στην Βαρκελώνη για Erasmus+ δηλώνουν πως είναι καλά στην υγεία τους.

Σε επιστολή που απέστειλαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ΑΠΕ-ΜΠΕ και την οποία υπογράφουν έξι από τους 20 φοιτητές που βρίσκονται στην ισπανική πόλη τονίζουν μεταξύ άλλων:

«Είμαστε καλά στην υγεία μας και ακολουθούμε όλες τις οδηγίες που έχουν δοθεί, οι οποίες είναι ίδιες με αυτές που έχουν δοθεί στην Ελλάδα».

Επισημαίνουν ότι δεν είναι εγκλωβισμένοι στην Ισπανία και κάνουν έκκληση να μην γίνονται αναφορές στους ίδιους καθώς αυτές προκαλούν αναστάτωση στις οικογένειες τους χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.

Νωρίτερα ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης μίλησε για την υπόθεση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε, πως πρόκειται για φοιτητές διαφόρων Τμημάτων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έφυγαν για το Πρόγραμμα , Ιανουάριο, Φεβρουάριο και 3-4 που αυτούς έφυγαν στις αρχές Μαρτίου.

Μάλιστα ο πρύτανης διευκρίνισε: «Παρά τις έγγραφες προειδοποιήσεις από το Πανεπιστήμιο και το γραφείο Erasmus να μην το κάνουν, γιατί ενδεχόμενα θα βρεθούν σε δύσκολες συνθήκες και επίσης ίσως θα δυσκολευτούν να επιστρέψουν. Με δική τους ευθύνη έφυγαν, κανείς δεν μπορεί να απαγορέψει σε κάποιον να πάει κάπου. Τώρα, ζητάνε όλοι να επιστρέψουν γιατί προφανώς τα πράγματα είναι άσχημα».

Αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο Πανεπιστήμιο ο κ. Αλμπάνης ανέφερε: «Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει δώσει με πράξη του πρύτανη αναλυτικές οδηγίες για την λειτουργία της Διοίκησης. Τα προβλήματα μας ,είναι ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, βρίσκεται δίπλα στην Πανεπιστημιούπολη. Προσπαθούμε να στήσουμε το εργαστήριο να γίνεται διάγνωση δειγμάτων και στα Γιάννενα, για να κερδίζεται χρόνος.

Μέχρι στιγμής, έχουμε περιοριστεί στην Ήπειρο σε δυο κρούσματα. Έχει μείνει ένας μικρός αριθμός φοιτητών που δεν έχουν φύγει από τα Ιωάννινα και μένουν στις εστίες. Η φροντίδα μας είναι για τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των φοιτητών».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΕΝΦΙΑ: Απαλλάσσονται για τα έτη 2023 και 2024 πάνω από 110.000 δικαιούχοι – Ποιους αφορά η απόφαση της ΑΑΔΕ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Παύλος Κοντογιαννίδης: «Στην ουσία οι άνδρες παραμένουμε να είμαστε αρσενικά σοβινιστικά γουρούνια»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Η Δαμασκός ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν προσκάλεσε τον Σύρο υπουργό Εξωτερικών να επισκεφθεί τη Ρωσία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός: Κολυδάς και Τσατραφύλλιας κατά Μαρουσάκη για τον «χιονιά της Τσικνοπέμπτης»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Χανιά: Σφοδρό τροχαίο με μικρό βαν και μοτοσικλέτα – Τραυματίας ο οδηγός της μηχανής
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τρόμος στο Κερατσίνι: 42χρονος το έσκασε από το ψυχιατρείο, επέστρεψε σπίτι του & απείλησε τη μητέρα του
12 Φεβρουαρίου, 2025
ΚΚΕ: Με αφορμή και την εκλογή του ΠτΔ εξελίσσεται το γνωστό αποπροσανατολιστικό παιχνίδι υπέρ των θεσμών του διεφθαρμένου κράτους
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: Γεννήθηκε το πρώτο μωράκι εν μέσω σεισμών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Κρήτη: Αγωνία για τον 27χρονο ποδοσφαιριστή με μηνιγγίτιδα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αθήνα: Σοκάρει η περιγραφή γυναίκας που έπεσε θύμα του οδηγού ταξί
12 Φεβρουαρίου, 2025