Ελληνική Λύση: Η κυβέρνηση απέτυχε να αντλήσει ρευστότητα από την έκδοση του επταετούς ομολόγου

Η κυβέρνηση ενήργησε με βιασύνη στην έκδοση του επταετούς ομολόγου και κατέδειξε αδυναμία να αντλήσει ρευστότητα, όπως υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Λύση.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιτάχυνε την έκδοση επταετούς ομολόγου, παρά το ότι ισχυρίζεται πως έχει επαρκή ταμειακά διαθέσιμα, θεωρώντας ότι και άλλες χώρες θα προβούν σε δανεισμό. Η απόδοση όμως του ομολόγου με επιτόκιο 2% -2,02% και με τις προσφορές να κυμαίνονται στα 6,5 με 7 δισ. ευρώ έδειξαν την αποτυχία της κυβέρνησης, αφού η κίνηση αυτή κατέδειξε αδυναμία ρευστότητας και βιασύνη στις κινήσεις, κάτι που ήταν τελείως λάθος», αναφέρει η Ελληνική Λύση.

«Στον πανικό της η κυβέρνηση δυσχεραίνει τη θέση της χώρας αυξάνοντας το δημόσιο χρέος χωρίς λόγο, αφού κατά την ίδια υπάρχει το μαξιλάρι των 15,7 δισ. ευρώ, συν τα 20 δισ. ευρώ των καταθέσεων των οργανισμών του Δημοσίου, με συνέπεια να οδηγούμαστε σε … αδυναμία πληρωμών στο εγγύς μέλλον, ειδικά εάν επαληθευτεί η ηττοπαθής πρόβλεψη του πρωθυπουργού, σύμφωνα με την οποία θα έχουμε βαθιά ύφεση», καταλήγει η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης.

-Ad-