Ελληνική Πρεσβεία Μαδρίτης – Π. Σωτηρόπουλος: Πολύ επιβαρυμένη η κατάσταση στην Ισπανία

Ο υπεύθυνος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μαδρίτη, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και την εκπομπή «Τελευταία Σελίδα», με αφορμή την επίσκεψη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στην Ισπανία για την επικείμενη αναμέτρηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του «η κατάσταση στην Ισπανία έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ, με τους νεκρούς να αγγίζουν τους 70.000 με τις αρχές να φοβούνται για ένα 40 κύμα της πανδημίας με αφορμή το Πάσχα των Καθολικών».

«Η κατάσταση στην Ανδαλουσία και πιο συγκεκριμένα στην Γρανάδα είναι εντελώς διαφορετική» συμπλήρωσε ο κ. Σωτηρόπουλος. Αναφορικά με την εστίαση σημείωσε: « συνεχίζει να είναι ανοιχτή μέχρι τις 11:30 μ.μ. που υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας».

Σε ερώτηση για την αντίδραση του κόσμου, ο υπεύθυνος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μαδρίτη ανέφερε πως «ο κόσμος δεν αντιδρά και χρησιμοποιεί τις μάσκες του τακτικά από το καλοκαίρι. Το ερώτημα που είναι πώς διαδίδεται ο ιός. Όπως γράφτηκε και στον Τύπο μεγάλη ευθύνη σε αυτό έχουν οι συγκεντρώσεις των νέων σε πλατείες και σπίτια, γι’ αυτό τον λόγο οι αρχές θέλουν να αποφύγουν αυτό το ενδεχόμενο την περίοδο του Πάσχα».

Τέλος, σε ό, τι έχει να κάνει με τους Έλληνες που επισκέπτονται την Ισπανία απαιτείται μοριακό τεστ για την είσοδο στην χώρα, ενώ οι συμβουλές του ίδιου για όσους ακολουθήσουν την ελληνική αποστολή είναι να ακολουθούνται τα μέτρα σε όλες τις περιπτώσεις.

-Ad-