Ελληνικό: «Πάγωσαν» όλα

Η απρόσμενη εξέλιξη για την εκχώρηση άδειας καζίνου στο Ελληνικό έχει οδηγήσει σε ανατροπή τον αρχικό σχεδιασμό όλου του project της ανάπλασης του παλαιού αεροδρομίου που προέβλεπε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2020 θα είχαν μπει στον χώρο οι περιβόητες μπουλντόζες.

Τα νομιμοποιητικά έγγραφα για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό ενός από τους διεκδικητές της άδειας, της Hard Rock International, ήταν ελλιπή και σε ορισμένες περιπτώσεις λανθασμένα. H Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού ομόφωνα αποφάσισε να αποκλείσει από τον διαγωνισμό τη Hard Rock και να περάσει στη δεύτερη φάση τον έτερο διεκδικητή, την κοινοπραξία Mohegan – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ) που διενεργεί τον διαγωνισμό υιοθέτησε τις προτάσεις της Επιτροπής Διενέργειας και η Hard Rock προσέφυγε, όπως είχε δικαίωμα, στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών.

Και η ανεξάρτητη αρχή όμως απέρριψε την προσφυγή της Hard Rock, οπότε η τελευταία, όπως ανακοίνωσε, θα προσφύγει στο ΣτΕ αλλά και στα διεθνή δικαστήρια. Τι σημαίνει αστό για το μέλλον του διαγωνισμού; Καταρχήν λόγω κορονοϊού έως 27 Μαρτίου το ΣτΕ δεν δέχεται προσφυγές, ενώ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που επιβάλλει αυτή την απαγόρευση ενδεχομένως θα παραταθεί και για τον Απρίλιο.

Οταν «ανοίξει» το ΣτΕ, η Hard Rock προσφεύγει και ζητεί ασφαλιστικά μέτρα για να παγώσει ο διαγωνισμός μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση από το δικαστήριο και να βγει η τελική απόφαση που θα τη δικαιώνει ή όχι. Η απόφαση του ΣτΕ για τα ασφαλιστικά μέτρα θα βγει εντός 50 ημερών. Μέχρι τότε η ΕΕΕΠ δεν μπορεί να προχωρήσει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού – άνοιγμα τεχνικών και οικονομικών προσφορών – με τη Mohegan και τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Αν το ΣτΕ εγκρίνει τα ασφαλιστικά μέτρα ο διαγωνισμός παγώνει για τα καλά και περιμένουμε την τελική απόφαση του ΣτΕ που θα μπει στην ουσία της υπόθεσης, στην καλύτερη περίπτωση το φθινόπωρο. Αν τα απορρίψει, η ΕΕΕΠ θα προχωρήσει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού περίπου στο τέλος Ιουνίου.

Πληροφορίες: Εφημερίδα «ΒΗΜΑ»