Ελληνοτουρκικά: Κίνηση-μυστήριο της Τουρκίας στο Αιγαίο

Τουρκικά πολεμικά πλοία μετακινήθηκαν αιφνιδιαστικά προς τον νότο, στην περιοχή της Μαρμαρίδας, απέναντι από την Κω και τη Ρόδο.

Ο Χουλουσί Ακάρ κλιμακώνει τη ρητορική του κατά της χώρας μας, τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιεί ότι η προκλητικότητα της Άγκυρας θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις της με την Ευρώπη.

Ξαφνικά τα τελευταία 24ωρα, η ναυτική βάση του Ακσάζ γέμισε πολεμικά πλοία. Οι Τούρκοι «κατέβασαν» νότια, πλοία επιφανείας και πιθανόν και υποβρύχια, άγνωστο γιατί. Ετοιμάζουν κάτι στη Λιβύη, ή αλλού; Το σίγουρο είναι ότι οι κινήσεις τους παρακολουθούνται από ελληνικά πλοία.

Κινητικότητα υπάρχει πάντως μεταξύ Κρήτης και Λιβύης. Ο σταθμός της Αττάλειας δέσμευσε για σήμερα τρεις περιοχές, προκειμένου οι Τούρκοι να διεξάγουν αεροναυτικές ασκήσεις…

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ
Ο Ακάρ πάντως συνεχίζει να επιμένει για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, ξεχνώντας την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τη μεγάλη συγκέντρωση τουρκικών στρατευμάτων στα μικρασιατικά παράλια.

«Τι λέει η συνθήκη της Λωζάνης; Λέει ότι 23 νησιά πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα. Ωστόσο αυτή τη στιγμή τα 16 είναι στρατικοποιημένα από τον γείτονά μας. Τί θα πούμε εμείς γι’ αυτό; Πώς θα το εξηγήσουμε;» λέει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Πληροφορίες: STAR