Ελληνοτουρκικά: Κόκκινος συναγερμός – Βγήκαν τα αντιαεροπορικά στα νησιά

Με διαταγή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, όλα τα αντιαεροπορικά συστήματα που βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου μπαίνουν σε καθεστώς «κόκκινου συναγερμού», μετά και το μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά F-16 την Τετάρτη.

Από χθες τη νύχτα, βγήκαν από τα στρατόπεδα τα αντιαεροπορικά συστήματα του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας στα νησιά και αναπτύχθηκαν σε προχωρημένες θέσεις, ώστε με τα ραντάρ τους να παρακολουθούν και να εγκλωβίζουν, αν χρειαστεί, όλα τα «άγνωστα αεροσκάφη», στην πράξη τα τουρκικά δηλαδή, που πετούν στο χώρο ευθύνης τους.

Μέχρι τώρα τα ελληνικά μαχητικά ή και τα πολεμικά πλοία μας, εγκλώβιζαν τα τουρκικά αεροσκάφη. Πλέον, η διαταγή είναι τα τελευταία να εγκλωβίζονται και από την ξηρά. Αυτό σημαίνει ότι οι Τούρκοι πιλότοι- που θα καταλαβαίνουν από τα συστήματα που διαθέτει το αεροσκάφος τους ότι είναι «λοκαρισμένοι» από παντού- θα γνωρίζουν ότι βρίσκονται ένα βήμα πριν καταρριφθούν.

Παράλληλα, η Πολεμική Αεροπορία ακύρωσε την πρόσκληση που είχε απευθύνει στους Τούρκους να συμμετάσχουν το Μάιο – σε λίγες μέρες δηλαδή – στη νατοϊκή άσκηση «Tiger Meet».

Παγώνουν επίσης, με εντολή Μαξίμου, οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ενώ έγινε και νέο διάβημα διαμαρτυρίας με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στον Τούρκο πρέσβη.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σαμαράς για Συρία: Ο αλ Σάρα δεν άλλαξε επειδή φόρεσε γραβάτα
9 Μαρτίου, 2025
Θάνατος Καλογήρου: «Όλα δείχνουν αρπαγή και εγκληματική ενέργεια»
9 Μαρτίου, 2025
Κίσσαμος: Νεκρή φώκια εντοπίστηκε στην παραλία Κόκκινο Μετόχι
9 Μαρτίου, 2025
Τέμπη: O εισαγγελέας ζητά την ακύρωση της πραγματογνωμοσύνης για τα 3 βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας
9 Μαρτίου, 2025
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Έχουμε έναν κτηνώδη πόλεμο στα σύνορα μας»
9 Μαρτίου, 2025
Τι ζητά ο Τραμπ από τον Ζελένσκι για να επανεργοποιήσει την βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία
9 Μαρτίου, 2025
Δυστύχημα στα Τέμπη: Εντοπίστηκαν τμήματα της καμπίνας της εμπορικής αμαξοστοιχίας δύο χρόνια μετά
9 Μαρτίου, 2025
Ανασχηματισμός: Τι αλλάζει στην κυβέρνηση – Τα πρόσωπα «κλειδιά»
9 Μαρτίου, 2025
Ρωμανός: Ο Ανδρουλάκης μετέβη στα Τέμπη με τον γιατρό που ενέκρινε τη «fake» αναρρωτική στον επιθεωρητή του σταθμάρχη
9 Μαρτίου, 2025
Καιρός: Έρχεται διήμερο με σοβαρή διαταραχή και λασποβροχές
9 Μαρτίου, 2025