Ελληνοτουρκικά: Ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλει τις δύο βερσιόν της ρητορικής της ΝΔ για να καταδείξει την «υποκρισία» της

Τις δύο βερσιόν της ρητορικής της ΝΔ για τα ελληνοτουρκικά επέλεξε να προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για να καταδείξει τις αντιφάσεις και την υποκρισία της – όπως λέει-στα εθνικά θέματα.

Λίγες ώρες μετά την ομιλία του Aλέξη Τσίπρα στη βουλή όπου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκ νέου την σύγκληση Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και θύμισε και την αλλαγή στάσης της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών η Κουμουνδούρου έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τις απόψεις του κυβερνώντος κόμματος πέρυσι, όταν η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο αντιπαραβάλλοντας με τις νέες δηλώσεις στελεχών της έπειτα από τις σχετικές ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για την στάση που τηρεί απέναντι στην Τουρκία και μάλιστα σήμερα πριν απο την ψήφιση της Συμφωνίας με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ, για την οποία ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία σχολίασε πως με καθυστέρηση σχεδόν ενός έτους και την Τουρκία να έχει αποθρασυνθεί τελείως, ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του εγείρουν πλέον το θέμα των κυρώσεων για την τουρκική επιθετικότητα στο πλαίσιο της ΕΕ. Ανέφερε δε ότι αντί για μεγαλοστομίες εσωτερικής κατανάλωσης για δήθεν κυρώσεις “που θα δαγκώνουν” περιμένουμε από την κυβέρνηση απτά αποτελέσματα: σαφείς ισχυρές κυρώσεις στο τραπέζι και την Ελλάδα πρωταγωνίστρια και όχι απούσα στον ευρωτουρκικό διάλογο.

Σημειωτέον πως ήδη από τις 11/12/19 ο Αλεξης Τσιπρας είχε αναδείξει την αδράνεια της κυβέρνησης τονίζοντας ότι “είτε θα υπάρξει πολιτική των ευρωπαϊκών κυρώσεων τώρα, είτε η πολιτική των ελληνικών φρεγατών ύστερα, όταν θα είναι πια αργά”.

Σε σχέση με το αίτημα της ονομαστικής ψηφοφορίας για την Συμφωνία με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ γίνεται σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επεδίωξε να καταδείξει και τις “κυβισθησεις” από την πλευρά της λεγόμενης σαμαρικής πτέρυγας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ καθώς ο πρώην πρωθυπουργός και οι υποστηρικτές του ψήφισαν υπέρ μολονότι είχαν ενστάσεις επί του περιεχομένου της Συμφωνίας.