Ελληνοτουρκικά: Πού βρίσκεται τώρα το Oruc Reis – «Αν επιτεθείτε θα…»

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis» εισήλθε ξανά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το μεσημέρι της Πέμπτης και συνεχίζει να κινείται δυτικά-νοτιοδυτικά και εντός της παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX.

Το «Oruc Reis» συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού οι κινήσεις των οποίων παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν στο 100% της ετοιμότητας τους με τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούν τις κινήσεις του τουρκικού σκάφους, το οποίο, αν και έχει ποντίσει καλώδια μερικές εκατοντάδες μέτρα, δεν έχει κάνει καμία έρευνα μέχρι στιγμής, όπως υπογράμμιζαν με νόημα πηγές του υπουργείου Άμυνας.

Δείτε ΕΔΩ πού βρίσκεται το Oruc Reis

Ερντογάν: «Αν επιτεθείτε στο Oruc Reis θα το πληρώσετε»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις αναφορικά με το Oruc Reis, το οποίο από τη Δευτέρα, κάνει βόλτες στην Ανατολική Μεσόγειο, προχώρησε χθες, Πέμπτη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Μην επιτεθείτε στο Oruc Reis, αν το κάνετε, θα πληρώσετε βαρύ τίμημα και σήμερα λάβατε την πρώτη απάντηση».

Σε ένα νέο παραλήρημα επιδόθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ενώ το Oruc Reis πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Μην επιτεθείτε στο Oruc Reis, αν το κάνετε, θα πληρώσετε βαρύ τίμημα και σήμερα λάβατε την πρώτη απάντηση», ανέφερε χαρακτηριστικά, σε μήνυμά του για τα 19α γενέθλια του AKP.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν λίγη ώρα μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο Ερντογάν με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.