Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου για τα ελληνοτουρκικά

Νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για τα ελληνοτουρικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός συνάντηση τόσο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, όσο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, κ. Κωνσταντίνο Φλώρο.

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Στόλτενμπεργκ

Τηλεφωνική συνομιλία με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με φόντο τις νέες προκλήσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν αλλά και το «ανατολίτικο παζάρι» που φαίνεται ότι έχει στήσει η Άγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας του υπουργού Εξωτερικών με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης από πλευράς της Τουρκίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Τwitter.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε τη θέση της Αθήνας περί απομάκρυνσης όλων των τουρκικών πλοίων από την Ανατολική Μεσόγειο πριν ανοίξει ο διάλογος.

Μάλιστα, διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως έγινε αντιληπτή η δυσαρέσκεια της Αθήνας για τη βιασύνη του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ να προαναγγείλει συμφωνία διαλόγου. Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως το χαρτί του Στόλτενμπεργκ ήταν ιδέες που μελετώνται από την Ελλάδα και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά την έναρξη διαλόγου με την Τουρκία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Αθήνα θα μελετήσει το έγγραφο αυτό και θα απαντήσει τις επόμενες ημέρες.