Ελληνοτουρκικά : Ραγδαίες εξελίξεις – Έτσι θα απαντήσει η Ελλάδα

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά, με το Oruc Reis να βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο στα 41ν.μ. νοτιοδυτικά του Καστελόριζου.

Η ταχύτητά του, σύμφωνα με τον Μαρίνο Γκασιάμη, είναι αυξομειούμενη πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει απλώσει καλώδια για έρευνες.

Συνοδεύεται από ομάδα τουρκικών πολεμικών πλοίων και επιτηρείται στενά από πλοία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

Ψύχραιμη αποφασιστικότητα

Το κλίμα που επικρατεί στο Καστελόριζο είναι αυτό της ψύχραιμης αποφασιστικότητας. Οι στρατιωτικοί ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι η προετοιμασία είναι δεδομένη και γίνεται εδώ και πολύ καιρό.

«Το Καστελόριζο θα γίνει Ίβο Τζίμα αν ο κ. Ερντογάν αποπειραθεί να κάνει πράξει τις απειλές του», σημείωσε στο MEGA ανώτατος αξιωματικός.

Την ίδια στιγμή μία πυραυλάκατος τύπου Ρουσσέν είναι αγκυροβολημένη στο λιμάνι του Καστελόριζου.

Σύμφωνα με το MEGA, η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να αντιδράσει δυναμικά και να μην περιοριστεί μόνο στο σημείο εκείνο. Αυτό είναι το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί σε κάθε βήμα κυνηγούν το τακτικό και κυρίως το στρατηγικό πλεονέκτημα, ώστε η χώρα μας να έχει το πάνω χέρι άνα πάσα ώρα και στιγμή.

Η απόλυτη ανατροπή – Αιφνιδιάζει τον Ερντογάν η Ελλάδα

Αν μάλιστα ο Ερντογάν τραβήξει το σκοινί με το Oruc Reis υπάρχουν σκέψεις επέκτασης της επικράτειας της χώρας μας στα 12 ν.μ ώστε να μην μπορεί να πλησιάσει περισσότερο το τουρκικό πλοίο.

Παράλληλα, σήμερα πραγματοποιήθηκε η πολυεθνική άσκηση «NEMEΣΙΣ 2020», εντός των θαλασσοτεμαχίων 1, 2, 8 και 9 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ).

Στην άσκηση συμμετείχαν μέσα και προσωπικό από την Κύπρο, την Αίγυπτο, τη Γαλλία, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Ιταλία, καθώς και 6 πλοία ιδιωτικών εταιρειών.