Ελληνοτουρκικά: «Σύριοι μισθοφόροι θα πολεμήσουν εναντίον της Ελλάδας»

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την τουρκική πλευρά, ενώ στο παιχνίδι έχουν μπει και οι τουρκικές εφημερίδες, οι οποίες υποστηρίζουν τις θέσεις του Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα, η τουρκική εφημερίδα Turkiye στο σημερινό της πρωτοσέλιδο αναφέρει ότι σε περίπτωση πολέμου, μισθοφόροι από τη Συρία θα πολεμήσουν εναντίον της Ελλάδας.

Ερντογάν: Στοχοποιεί το Καστελόριζο, απειλεί να ενεργοποιήσει τον στρατό

Νέα σφοδρή επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του μετά την πολύωρη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Εκείνοι που σηκώνουν ανάστημα κατά της Τουρκίας διακινδυνεύοντας την ασφάλεια του λαού τους θα πληρώσουν βαρύ τίμημα», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας πως «εάν χρειαστεί η Τουρκία έχει τη δύναμη να ενεργοποιήσει την διπλωματία και τον στρατό της».

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «στην Ανατολική Μεσόγειο θέλουν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας με ένα μικρό νησί μερικών χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων […] Χαλάσαμε τα παιχνίδια εκείνων που προσπάθησαν να φυλακίσουν την Τουρκία στις ακτές της».

«Εκείνοι που προσπάθησαν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο χωρίς να παίρνουν παραδείγματα από την ιστορία, τελικά θα αποδεχτούν αυτή την πραγματικότητα. Όταν έρθει η ώρα φοβάμαι πως εκείνοι που σηκώνουν ανάστημα κατά της Τουρκίας διακινδυνεύοντας την ασφάλεια των πολιτών τους, θα πληρώσουν βαρύ τίμημα. Με κάθε ευκαιρία λέμε ότι είμαστε υπέρ των συνομιλιών και των διαπραγματεύσεων», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Τους συνιστώ να μελετήσουν τις διπλωματικές και στρατιωτικές κινήσεις μας των τελευταίων τεσσάρων χρόνων».

Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία κράτησε σχεδόν πέντε ώρες, ο ίδιος αναφερόμενος στην Ανατολική Μεσόγειο είπε ότι «είδαμε πως κινήθηκαν για τα συμφέροντά τους πολλές χώρες μόλις κινητοποιηθήκαμε για την ασφάλεια των συνόρων μας στον Νότο». «Βλέπουμε με πόνο τις προσπάθειες για επέκταση της αδικίας που εφαρμόζεται εναντίον των Τούρκων στην Κύπρο εδώ και χρόνια», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογά ανέφερε ότι η Τουρκία είναι μια χώρα που έφτασε στο σημείο να έχει λόγο στην περιοχή και στον κόσμο, προσθέτοντας ότι εάν χρειαστεί έχει την υποδομή και τη θέληση να ενεργοποιήσει αποτελεσματικά τόσο την διπλωματία της όσο και την στρατιωτική της ισχύ.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «αναμένουμε από τις χώρες τις ΕΕ οι οποίες αν και δεν μπόρεσαν να δώσουν καλές εξετάσεις στην Κύπρο, τη Συρία και τη Λιβύη, να ακολουθήσουν μια συνεπή γραμμή στην ανατολική Μεσόγειο». «Η Τουρκία όπως και στο θέμα της ασφάλειας των συνόρων, έτσι και στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου θα συνεχίσει μέχρι τέλους την αποφασιστική της στάση και την ενεργή πολιτική της», ανέφερε.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Νέα Σμύρνη: Καρέ – καρέ η αιματηρή συμπλοκή
3 Οκτωβρίου, 2024
Πέντε νομοθετικά μέτρα εξήγγειλε ο Φλωρίδης
3 Οκτωβρίου, 2024
Κορονοϊός: 35 νέοι θάνατοι και 672 εισαγωγές
3 Οκτωβρίου, 2024
Χανιά: Σύλληψη και του διευθυντή του σχολείου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων μαθητών
3 Οκτωβρίου, 2024
Αγρίνιο: Άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ ανηλίκων στο προαύλιο του σχολείου
3 Οκτωβρίου, 2024
Οι ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι χτύπησαν ισραηλινή βάση με F-35
3 Οκτωβρίου, 2024
Επαναπατρίστηκαν 60 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στον Λίβανο
3 Οκτωβρίου, 2024
Φωτιά στη Μυτιλήνη
3 Οκτωβρίου, 2024
Γιατρός μεταμφιέστηκε σε νοσοκόμο για να σκοτώσει με δήθεν εμβόλιο τον σύντροφο της μητέρας του
3 Οκτωβρίου, 2024
Το Ιράν κάλεσε για εξηγήσεις τους πρεσβευτές Γερμανίας και Αυστρίας
3 Οκτωβρίου, 2024