ΕΛΣΤΑΤ: Υποχώρησε ο δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία

Κατά 16,2% υποχώρησε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) φέτος τον Ιούλιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου του 2019.

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Ιουλίου 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2019, παρουσίασε μείωση 16,2% έναντι αύξησης 4,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2019 με το 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή η εξέλιξη αυτή προήλθε:

1) από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

– Μείωση κατά 16,5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: ποτοποιίας, κατασκευής ειδών ένδυσης, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου.

– Αύξηση κατά 9,7%του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων –Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

2) από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

– Μείωση κατά 17,8% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.

– Μείωση κατά 13,1%του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς (Εγχώριας Αγοράς).

– Μείωση κατά 13,1%του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία του Ιουλίου 2020, παρουσίασε αύξηση 0,4% συγκριτικά με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2020. Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Αυγούστου2019 – Ιουλίου2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου2018–Ιουλίου2019, παρουσίασε μείωση 9,6%, έναντι αύξησης 4,7% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.