«Έμεινα έγκυος δύο φορές μέσα σε 28 ημέρες – Γέννησα και τα δύο μωρά την ίδια μέρα»

Μια «σούπερ γόνιμη» μητέρα συνέλαβε ένα δεύτερο μωρό μόλις τέσσερις εβδομάδες μετά την εγκυμοσύνη της στο πρώτο, και δεν το συνειδητοποίησε παρά μόνο αφού γεννήθηκαν τα βρέφη. Η Sophie Small, 30 ετών, γέννησε τις κόρες της, Holly και Darcy, τον Αύγουστο του 2020, πιστεύοντας αρχικά ότι τα κορίτσια ήταν δίδυμα.

Ωστόσο, οι μαίες έμειναν έκπληκτες από τα διαφορετικά μεγέθη των μωρών. Η Darcy ζύγιζε 1,8 κιλά, ενώ Holly , που γεννήθηκε δεύτερη, ζύγιζε 2,7 κιλά. Οι γιατροί διαπίστωσαν αργότερα, ότι τα κορίτσια είχαν στην πραγματικότητα συλληφθεί με διαφορά ενός μήνα, λόγω ενός φαινομένου, όπου δύο έμβρυα σχηματίζονται κατά τη διάρκεια δύο διαφορετικών εμμηνορροϊκών κύκλων. Με την υπεργονιμοποίηση, το σώμα απελευθερώνει δύο ή περισσότερα ωάρια κατά τη διάρκεια του ίδιου εμμηνορροϊκού κύκλου. Κάθε ωάριο γονιμοποιείται από σπέρμα, το οποίο μπορεί να προέρχεται από τον ίδιο ή διαφορετικό σύντροφο ή δότη.

Σύμφωνα με την Κλινική του Κλίβελαντ, «αυτό είναι τόσο σπάνιο στον άνθρωπο που υπάρχουν μόνο περίπου 10 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις». «Είναι τόσο μοναδικό που όταν συμβαίνουν, συχνά γίνεται πρωτοσέλιδο» αναφέρεται στη σελίδα πληροφοριών της κλινικής.

Η Small, η οποία είναι μία από τις ελάχιστες γυναίκες που έχουν βιώσει το φαινόμενο, δήλωσε, σύμφωνα με το nypost.com, ότι η εγκυμοσύνη της ήταν «φρικτή». Υπέφερε από ακραίες πρωινές ναυτίες και κάποτε χρειάστηκε να νοσηλευτεί οκτώ φορές μέσα σε επτά εβδομάδες.

«Κουβαλούσα δύο μωρά που αναπτύσσονταν σε διαφορετικά στάδια, αλλά δεν το γνωρίζαμε αυτό», δήλωσε η μητέρα. «Δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί ήμουν τόσο άρρωστη. Περίμενα δίδυμα, αλλά το ένα ήταν μεγαλύτερο από το άλλο».

«Είχαν τους δικούς τους σάκους και πλακούντες, ώστε να μπορούν να τρέφονται όταν ήθελαν», εξήγησε. «Αλλά οι γιατροί δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί το ένα κορίτσι ήταν μεγαλύτερο από το άλλο». Μόνο αφού τα κορίτσια γεννήθηκαν με τόσο σημαντική διαφορά στο μέγεθος, οι γιατροί έκαναν εξετάσεις και διαπίστωσαν ότι τα μωρά δεν ήταν καθόλου δίδυμα.

Η Holly γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση, η οποία επηρεάζει τη δεξιά πλευρά του σώματός της, και δεν είναι σαφές αν η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα του φαινομένου. Εν τω μεταξύ, το στομάχι της Darcy δεν είχε αναπτυχθεί σωστά κατά την άφιξή της, δεδομένου ότι γεννήθηκε πρόωρα στις 32 εβδομάδες.