«Εμφύλιος» στις ΗΠΑ: Νεκρός από αστυνομικά πυρά ο άντρας που σκότωσε υποστηρικτή του Τραμπ

Έχει ξεφύγει η κατάσταση στις ΗΠΑ, καθώς όλο και πιο συχνά άνθρωποι πέφτουν νεκροί από αστυνομικά πυρά, ενώ συνεχίζονται οι οδομαχίες οπαδών του Τραμπ με υπερασπιστές του κινήματος Black Live Matter

Οπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, η αστυνομία του Πόρτλαντ σκότωσε τον Μάικλ Φόρεστ ο οποίος φέρεται να είχε παραδεχτεί ότι είχε σκοτώσει-ως πράξη αυτοάμυνας τον υποστηρικτή του Τραμπ, Ααρον Ντάνιελσον.

Ομάδας της αστυνομίας του Πόρτλαντ κατευθύνθηκε προς το σπίτι του Φόρεστ με εντολή να τον συλλάβει. Ομως, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, η προσπάθεια σύλληψης εξελίχθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τον Φόρεστ τελικά να τραυματίζεται θανάσιμα. Ο Φόρεστ είχε όντως παραδεχθεί ότι είχε σκοτώσει τον Ντάνιελσον σε συνέντευξη που είχε δώσει τις προηγούμενες ημέρες, γι’ αυτό άλλωστε έγινε και προσπάθειά σύλληψής τους.

Για τη σύλληψή του είχε “πιέσει”, δημοσίως μάλιστα, και ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος αναρωτήθηκε στο twitter γιατί η αστυνομία του Πόρτλαντ δεν έχει προχωρήσει ακόμα στη συγκεκριμένη κίνηση.