Εμπλοκή αστυνομικών σε υπόθεση δολοφονίας επιχειρηματία;

Μία νέα σημαντική υπόθεση διαφθοράς απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την ηγεσία της ΕΛΑΣ, αλλά και δικαστικές αρχές, στην συνέχεια της υπόθεσης δολοφονίας 50χρονου επιχειρηματία στις αρχές Νοεμβρίου 2019.

Ηδη έχουν υπάρξει, με απόλυτη διακριτικότητα, μεταθέσεις δύο υπευθύνων αστυνομικών σε υπηρεσία που σχετίζεται με φρουρήσεις κτιρίων ή σε αδρανείς θέσεις.

Επιπλέον για την υπόθεση, η οποία χαρακτηρίζεται «ιδιαίτερα σοβαρλη κι ευαίσθητη» έχουν ενημερωθεί δικαστικοί λειτουργοί, επιτελείς της Κατεχάκη και πολιτικοί παράγοντες, σύμφωνα με το tovima.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τους αξιωματικούς αυτούς έχουν υπάρξει αναφορές και καταγραφές ότι «πωλούσαν προστασία σε οίκους ανοχής, λέσχες κλπ, σε περιοχές της Αττικής». Καθώς κι ότι εμφανίζονταν ως «διάδοχοι» του δολοφονηθέντα επιχειρηματία στο Χαϊδάρι, για τον οποίον υπήρξαν παλαιότερες καταγγελίες, αλλά και καταδικαστικές αποφάσεις ότι είχε τον ρόλο συνδετικού «κρίκου» μεταξύ ιδιοκτητών νυκτερινών κέντρων και κυκλωμάτων σωματεμπορίας , με σημαντικά στελέχη της ΕΛΑΣ.

Μάλιστα για τον έναν εξ αυτών των αξιωματικών φέρεται να υπάρχει σε εξέλιξη κι άλλη αστυνομική έρευνα για προγενέστερη συμμετοχή του σε ροζ κύκλωμα -το οποίο δρούσε στο κέντρο της Αθήνας- κι ένα από τα θύματα ήταν ανήλικη.

-Ad-