Εμβόλια: Μέχρι πότε αντέχει η Ελλάδα – Πολύ χαμηλά στο ποσοστό επί του γενικού πληθυσμού

Μέχρι πότε αντέχει η Ελλάδα να μην καταρρεύσει το σχέδιο εμβολιασμού λόγω των προβλημάτων που έχουν παρουσιασθεί με τις φαρμακευτικές εταιρείες, ανέλυσε με βάση πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές η Κάτια Μακρή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Με την τακτική που ακολούθησε η Αθήνα, να κρατάνε τη δεύτερη δόση εξ’ αρχής , για τρεις εβδομάδες δεν έχουμε κανένα θέμα. Θα γίνονται 20.000 εμβολιασμοί την ημέρα, συνολικά 400.000 μέχρι τότε. Πρόβλημα θα έχουμε αν δε στείλει η Astra Zeneca αρχές Φεβρουαρίου τις ποσότητες που περιμένουμε» τόνισε η Κ. Μακρή.

Όπως ανέφερε, στις 10 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα άνοιγε η πλατφόρμα για τους συμπολίτες μας μεταξύ 75 και 80 ετών. «Αυτοί οι άνθρωποι θα πληρώσουν τις ανεπάρκειες και το μπάχαλο στα συμβόλαια που υπέγραψε η Ευρώπη με μια καθυστέρηση περίπου τριών εβδομάδων» επισήμανε η σχολιάστρια του Star.

Μέχρι τον Μάρτιο πάντως, οπότε αναμένονται μεγάλες παρτίδες εμβολίων στην Ελλάδα, που θα προσεγγίζουν τον αριθμό του 1,5 εκατ. δόσεων, δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα.

Η Κ. Μακρή συμπλήρωσε ότι έως τώρα – με βάση τα στοιχεία που ειπώθηκαν σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα – έχουν εμβολιαστεί 220.000 πολίτες (ο στόχος ήταν 200.000), ενώ έχουν κλειστεί και πολλά ραντεβού: 172.000 για πολίτες άνω των 85 ετών και 145.000 για πολίτες μας 80 – 84 ετών.

Όμως, ακόμη είμαστε πολύ χαμηλά στο ποσοστό επί του γενικού πληθυσμού, καθώς έχει εμβολιαστεί μόλις το 2%.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τραγωδία στην άσφαλτο στο Μεσολόγγι: Νεκρός ένας 27χρονος – Σοβαρά τραυματισμένος ένας 26χρονος
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αλεξάνδρα Νίκα: «Αρκεί μία κακή στιγμή για να ανατρέψει τα πάντα» – Το πρώτο μήνυμα μετά την παράσυρση στο Κολωνάκι
12 Φεβρουαρίου, 2025
Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Εξιχνιάσθηκε διάρρηξη με τη μέθοδο του «Ριφιφί» με λεία άνω των 4.000.000 ευρώ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο καβγάς που προηγήθηκε της δολοφονίας του 59χρονου στην Πιερία – «Τον ρώτησα γιατί χάλασε τα χρήματα της βάφτισης»
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Χρυσός» στο Ντουμπάι ο Γκαβέλας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ξανά μια στρατηγική πυξίδα στη βάση μιας διεκδικητικής εξωτερικής πολιτικής
12 Φεβρουαρίου, 2025
Χάρης Δούκας: «Τον Σεπτέμβριο η ανέγερση των κερκίδων του γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εχθρός της πατρίδας;
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σπαρτιάτες: Εξετάστηκαν στο Εκλογοδικείο οι προσφυγές κατά βουλευτών
12 Φεβρουαρίου, 2025