Εμβολιασμοί: Ποια εμβόλια θα κάνουν οι ηλικίες 30-39, 40-44 και 45-49

Σε λειτουργία βρίσκεται η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τις ηλικίες 30 έως 39 ετών.

Από τις 21.30 της Μεγάλης Δευτέρας ξεκίνησαν να φτάνουν στα κινητά των πολιτών που ανήκουν στην εν λόγω κατηγορία και είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, τα πρώτα ενημερωτικά SMS με το μήνυμα: «Σας ενημερώνουμε ότι προτεραιοποιηθήκατε για εμβολιασμό. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας μέσω του emvolio.gov.gr ή μέσω του κοντινότερου ΚΕΠ ή φαρμακείου».

Για τους πολίτες της ομάδας 30 – 39 που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, η πλατφόρμα ανοίγει αύριο, στις 12 το μεσημέρι.

Ανοίγει τη Μ. Πέμπτη η πλατφόρμα για τις ηλικίες 40-44 – Το Μ. Σάββατο για τις ηλικίες 45-49

Την Μεγάλη Πέμπτη θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους εμβολισμούς της ηλικιακής ομάδας 40-44 όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Δευτέρας, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

Την Μεγάλη Πέμπτη θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους εμβολισμούς της ηλικιακής ομάδας 40-44 όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Δευτέρας, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Παράλληλα, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει και η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 45-49.

Όπως είπε, η ηλικιακή ομάδα 40-44 θα εμβολιάζεται αποκλειστικά με AstraZaneca, ενώ η ηλικιακή ομάδα 45-49 και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους από τις αρχές Μαΐου ενεργοποιούνται επιπλέον 1.500 εμβολιαστικά κέντρα.

Επιπρόσθετα όπως είπε στις 5 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας με τον εμβόλιο της Johnson kai Johnson.

Το Σάββατο ξεπεράσαμε τα 2.000.000 εμβολιασμένους έστω και με μία δόση και αυτό είναι πολύ σημαντικό», είπε χαρακτηριστικά ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 2.870.000 εμβολιασμοί. 2.025.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 19,3% και 845.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις, ποσοστό 8%.

Με ποια εμβόλια θα εμβολιαστούν οι ηλικιακές ομάδες

Οι 30 – 39 θα εμβολιαστούν αποκλειστικά με τα διαθέσιμα εμβόλια της AstraZeneca.

Μόνο με τα ίδια εμβόλια θα εμβολιαστεί και η αμέσως επόμενη ομάδα, των 40 έως 45 ετών, για τους οποίους η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει τη Μεγάλη Πέμπτη.

Το Μεγάλο Σάββατο, 1η Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 45 έως 49 οι οποίοι θα μπορούν να εμβολιαστούν και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια στη χώρα μας, δηλαδή τα σκευάσματα των εταιριών Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γαλλία: Ένας νεκρός από επίθεση με μαχαίρι σε αγορά της Μυλούζης – Μακρόν: «Τρομοκρατική ενέργεια χωρίς αμφιβολία»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί: Σε ύφεση η ακολουθία – Κλειστά σχολεία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ανάφη και Ίο αποφάσισαν οι Επιτροπές
22 Φεβρουαρίου, 2025
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 22-9: «Βούλιαξε» τον «αιώνιο» αντίπαλο στον τελικό και χρίστηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο των ανδρών
22 Φεβρουαρίου, 2025
«Πρεμιέρα» για τη συγκοινωνιακή αστυνομία με περισσότερους από 150 ελέγχους και τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Αμείλικτα τα ερωτήματα από τις καταγγελίες συγγενών για τον θάνατό του – «Είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κινητοποιήσεις για τα Τέμπη σε συνοικίες της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: O προεκλογικός αγώνας και τα σενάρια της επόμενης μέρας
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Ψάχνουν για απαντήσεις στη διαδρομή θανάτου 18 χιλιομέτρων του 39χρονου – Καταγραφικά και τοξικολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο
22 Φεβρουαρίου, 2025
Χαλκίδα: 22χρονη κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για Τέμπη: Οι ερευνητές κάνουν λόγο για «αντικρουόμενα στοιχεία» – Παρουσιάζεται στις 27 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025