Εμβολιασμός: Ατελείωτη ταλαιπωρία των ηλικιωμένων

Ογδονταπεντάχρνος από τα Γιαννιτσά κλήθηκε να πάει στις 23 Ιανουαρίου για τον εμβολιασμό του στην Κάρπαθο (!) και 83χρονη από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, στο νοσοκομείο του Πολυγύρου Χαλκιδικής!

Και αυτά είναι μόλις δύο από τα πάρα πολλά λάθη που έχει κάνει το πολυδιαφημισμένο σύστημα ενημέρωσης για τον εμβολιασμό ατόμων άνω των 85 ετών, που άρχισε να λειτουργεί τις νυχτερινές ώρες.

Πολίτες απ’ όλη τη χώρα είδαν μηνύματα για ραντεβού σε εμβολιαστικά κέντρα τα οποία απέχουν πολύ από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γυναίκας που κατήγγειλε ότι κλείστηκε ραντεβού στη Νέα Μάδυτο, 65 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη για τον πατέρα της που ζει στην πόλη, ενώ για τον πεθερό της, που ζει στη Χαλκιδική, κλείστηκε ραντεβού στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!

Οι ενδιαφερόμενοι θα έπρεπε σε όλες τις περιπτώσεις να ακολουθήσουν την ηλεκτρονική διαδικασία και να ζητήσουν αλλαγή του εμβολιαστικού κέντρου, με όσες δυσκολίες επιφέρει αυτό, λόγω της μεγάλης ηλικίας των δικαιούχων.

Τα νούμερα του εμβολιασμού

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμστοκλέους, ανακοίνωσε χτες ότι έχουν εμβολιαστεί 49.661 πολίτες, υγειονομικοί εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ).

Παράλληλα, με τους υγειονομικούς στο ΕΣΥ θα αρχίσουν να εμβολιάζονται οι υγειονομικοί στον ιδιωτικό τομέα, από μεθαύριο Τετάρτη στα ιδιωτικά νοσοκομεία όπου εργάζονται, και στη συνέχεια θα γίνει ο εμβολιασμός των ελευθεροεπαγγελματιών ιδιωτών γιατρών και οδοντιάτρων καθώς και των φαρμακοποιών.