Εμβόλιο: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 80 έως 84 ετών

Από την Παρασκευή (22/01) ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς της ηλικιακής ομάδας 80 έως 84 ετών.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση του υπ. Υγείας για τους εμβολιασμούς ότι από αύριο θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού και οι πολίτες από 80 έως 84 ετών προκειμένου να εμβολιαστούν.

Πώς κλείνονται τα ραντεβού

Από το πώς μπορεί να κλείσει ένας πολίτης το ραντεβού, τι θα γίνει αν το χάσει, πώς μπορεί κάποιος να αλλάξει ημέρα και ώρα στο ραντεβού του μέχρι και το πώς μπορεί να επιλέξει άλλο εμβολιαστικό κέντρο αν αυτό τον εξυπηρετεί περισσότερο, απαντήθηκαν μια σειρά από ερωτήματα και δόθηκαν χρηστικές οδηγίες που αφορούν στον εμβολιασμό. Αναλυτικά:

-Ad-
  • Αν ο πολίτης είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση και λάβει sms για ραντεβού, αυτό θα ισχύσει μόνο εάν ο πολίτης απαντήσει στο sms ότι αποδέχεται το ραντεβού. Όσοι προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα θα πρέπει να έχουν επιβεβαιώσει το ραντεβού.
  • Αν ο πολίτης δεν επιβεβαιώσει, ούτε αρνηθεί το ραντεβού του στο μήνυμα που θα λάβει, τότε δεν θα χάσει το δικαίωμα να εμβολιαστεί αργότερα.
  • Αν ο πολίτης επιχειρήσει να κλείσει ραντεβού στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr κι εκεί δεν εμφανίζεται εμβολιαστικό κέντρο στην περιοχή που προτιμά, π.χ. αν κάποιος θέλει να επιλέξει εμβολιαστικό κέντρο κοντά στην περιοχή της εργασίας του, τότε μπορεί αλλάζοντας τον Ταχυδρομικό Κώδικα (ΤΚ), να αλλάξει τα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής που προτιμά.
  • Στην ερώτηση αν μπορεί κάποιος να αλλάξει το ραντεβού του, η απάντηση είναι «Ναι». Αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο έως και 72 ώρες πριν και ο λόγος που γίνεται αυτό, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, είναι για τον σωστό προγραμματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας.