Εμβόλιο κορονοϊού: Τρίτη δόση μόνο σε ειδικές κατηγορίες πολιτών – Τι ισχύει για τον γενικό πληθυσμό

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα μας, αναφέρθηκε στην τρίτη δόση εμβολίου, σημειώνοντας πάντως, ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν δεδομένα για τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό.

Με τα κοινά χαρακτηριστικά της πανδημίας και των πυρκαγιών ξεκίνησε την ενημέρωση η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, τονίζοντας ότι εμφανίζονται ξαφνικά και απειλούν τις ζωές των ανθρώπων.

Υπενθύμισε την σύσταση για εμβολιασμό κατά της covid-19 των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών, τόσο για την δική τους προστασία όσο και των οικείων τους. Τόνισε ότι παιδιά με υποκείμενα νοσήματα κινδυνεύουν από τον ιό και πρέπει άμεσα να εμβολιαστούν.

Επανέλαβε την ασφάλεια των εμβολίων και εξήγησε ότι ο καλύτερος σύμβουλος των γονιών είναι ο παιδίατρος, που θα τους συμβουλεύσει και έχει χορηγήσει όλα τα εμβόλια στα παιδιά τους, τα οποία, όπως είπε, δεν πρέπει να τα ξεχνούν.

Μίλησε επίσης για το ενδεχόμενο αναμνηστικής δόσης εμβολίου κατά της covid-19, για το οποίο γίνεται αρκετή συζήτηση το τελευταίο διάστημα. Αναφέρθηκε σε μελέτες που περιλαμβάνουν ειδικές κατηγορίες πολιτών, όπου φαίνεται ότι μετά τους 6 μήνες μειώνεται το επίπεδο αντισωμάτων.

Ο ΠΟΥ υπενθύμισε ότι η καταπολέμηση της πανδημίας απαιτεί εμβολιασμό σε κάθε γωνιά της γης, ζητώντας παύση τρίτης δόσης για δύο μήνες, ώστε να εμβολιαστεί το 10% πληθυσμών με χαμηλό εισόδημα.

Η χορήγηση τρίτης δόσης πρέπει να γίνει, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, σε ειδικές κατηγορίες πολιτών και με βάση επιστημονικά δεδομένα.

Εξήγησε τις κατηγορίες πολιτών που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες που θα πρέπει να κάνουν την τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου.

Η γνωμοδότηση για την τρίτη δόση, είπε, θα στηριχθεί στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν δεδομένα για τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Δυστύχημα στα Τέμπη: Τα συγκινητικά λόγια της γιαγιάς του Γεράσιμου – Επιστρέφει στην Ελλάδα ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού
24 Φεβρουαρίου, 2025
Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Τι θα γίνει με μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ – Η απόφαση των εργαζομένων
24 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Το «καλό σενάριο» για δικομματική κυβέρνηση κερδίζει έδαφος – Ο διπλασιασμός ποσοστών του AFD στις μετεκλογικές προκλήσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Αλέξης Κούγιας: Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση ο γνωστός ποινικολόγος – «Μην μας πιέζετε για δηλώσεις» λένε τα παιδιά του
24 Φεβρουαρίου, 2025
Κ.Χατζηδάκης από Σύρο: «Κι εκείνοι που δεν μας ψηφίζουν σε εμας ελπίζουν!» (vid)
24 Φεβρουαρίου, 2025
Γαλεντέρης για τον 39χρονο: Οι τοξικολογικές δεν μπορούν να βρουν την αιτία θανάτου χωρίς τις ιστολογικές – Δεν αποκλείουμε τίποτα
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τράπεζα Πειραιώς: Κέρδη 1,1 δισ. ευρώ το 2024 – Διανέμει μέρισμα 373 εκατ. – Οι στόχοι της 4ετίας
24 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός: Υποχώρηση του ψύχους, περισσότερες βροχές κυρίως στα δυτικά
24 Φεβρουαρίου, 2025
Ισραηλινά ΜΜΕ: Αίρεται η απαγόρευση πτήσεων προς την Πάφο
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τύρναβος: Καταθέτουν η μητέρα, ο πατέρας και ο θείος του 39χρονου για τις υπόνοιες περί εγκληματικής ενέργειες
24 Φεβρουαρίου, 2025