Εμβόλιο Κορονοϊού: «Βόμβα» για την AstraZeneca

Φωτιές άναψε η έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών των Ηνωμένων Πολιτείων στην οποία αναφέρεται πως η AstraZeneca χρησιμοποίησε παρωχημένα στοιχεία που οδήγησαν σε μία λανθασμένη εκτίμηση για το εμβόλιο.

H Επιτροπή Ελέγχου Ασφάλειας Δεδομένων (DSMB), μια ανεξάρτητη επιτροπή που επέβλεπε τις κλινικές δοκιμές, εξέφρασε “την ανησυχία της για το γεγονός ότι η AstraZeneca ενδέχεται να χρησιμοποίησε μια παρωχημένη πληροφορία στις δοκιμές αυτές, κάτι που πιθανόν να οδήγησε σε μη ολοκληρωμένη εκτίμηση της αποτελεσματικότητας” του εμβολίου, ανέφερε το NIAID σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της covid-19 αποδείχθηκε κατά 79% αποτελεσματικό στην πρόληψη της συμπτωματικής νόσησης σε ευρείας κλίμακας έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Χιλή, το Περού και τις ΗΠΑ. Επίσης αποδείχθηκε αποτελεσματικό σε ποσοστό 100% στην πρόληψη των σοβαρών μορφών της covid-19 και της νοσηλείας, ενώ δεν προκαλεί αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης θρομβώσεων.

“Καλούμε την εταιρεία να συνεργαστεί με την DSMB για να ελέγξει τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα (του εμβολίου) και να διασφαλίσει ότι τα πιο συγκεκριμένα, πρόσφατα και ακριβή στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν το συντομότερο δυνατό”, πρόσθεσε η NIAID, ενώ επισήμανε ότι η DSMB ενημέρωσε την AstraZeneca για τις ανησυχίες της.

 

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αιθιοπία: Τουλάχιστον 31 νεκροί και 1.500 κρούσματα χολέρας
14 Μαρτίου, 2025
Σεισμός 3,5 Ρίχτερ μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού
14 Μαρτίου, 2025
Η Λέστερ θα καταγγείλει τη Μάντσεστερ Σίτι για τον 15χρονο Μονγκά
14 Μαρτίου, 2025
Εντοπίστηκε νεκρή στη Σαλαμίνα η 61χρονη επιβάτιδα πλοίου της γραμμής
14 Μαρτίου, 2025
Κώστας Διαμαντής: Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
14 Μαρτίου, 2025
Champions League: Έφτασε τα 566 γκολ
14 Μαρτίου, 2025
«Αδειάζει» τον Τραμπ ο Λευκός Οίκος
14 Μαρτίου, 2025
Αυξήθηκαν οι υποθέσεις που χειρίστηκε ο «Συνήγορος του Καταναλωτή»
14 Μαρτίου, 2025
Μαρινέλλα: Βελτιώθηκε η ομιλία της
14 Μαρτίου, 2025
Θάνατος 3χρονου Άγγελου: Η μητέρα και ο σύντροφός της συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται
14 Μαρτίου, 2025