Ένας 53χρονος από τη Λάρισα ο νεκρός από την τραγωδία στο Βουκουρέστι – Αγωνία για την 30χρονη

Σε τραγωδία εκτυλίχθηκε το ταξίδι για 48 Έλληνες (μαζί με τον οδηγό) που πήγαιναν στο Βουκουρέστι με σκοπό να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και επέβαιναν στο τροχαίο δυστύχημα με το λεωφορείο που είχε σαν αποτέλεσμα έναν νεκρό και 24 τραυματίες, τρεις εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τουριστικό γραφείο, που έχει έδρα τη Λάρισα, στο λεωφορείο επέβαιναν 6 άτομα που επιβιβάστηκαν από τον Βόλο, 24 από τη Λάρισα (22 πελάτες και δύο άτομα προσωπικό του γραφείου) και 17 από τη Θεσσαλονίκη.

Ο νεκρός σύμφωνα με το onlarissa.gr, είναι ένας 53χρονος Λαρισαίος που είχε επιβιβαστεί με τη γυναίκα του, η οποία είναι μεταξύ των τριών σοβαρά τραυματιών. Τραγικές φιγούρες τα δύο παιδιά τους ηλικίας 21 και 24 ετών.

Επίσης όμως μετέδωσε η ΕΡΤ, επικαλούμενη τη γραμματέα Επικοινωνίας της πρεσβείας στο Βουκουρέστι, Ελένη Κωστούλα, μία γυναίκα 30 ετών, βρίσκεται σε κώμα στη ΜΕΘ με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Από τους 24 τραυματίες οι 16 παραμένουν στο νοσοκομείο.

Πώς έγινε η τραγωδία στο Βουκουρέστι

Το τουριστικό λεωφορείο προσέκρουσε σε πινακίδα σήμανσης ύψους οχημάτων από άγνωστη αιτία το απόγευμα της Παρασκετυής (23/12) στην καρδιά του Βουκουρεστίου. Η μεταλλική δοκός συνέθλιψε την οροφή του λεωφορείου, ενώ τα παράθυρα του πούλμαν θρυμματίστηκαν.

“Είναι μια γέφυρα που βρίσκεται στο κέντρο του Βουκουρεστίου. Είναι μια πινακίδα που έπεσε επάνω στο λεωφορείο. Πώς έπεσε κανείς δεν ξέρει” τόνισε στην ΕΡΤ ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνστάντζα, Θεόδωρος Σκανδαλίδης.

Ο οδηγός έκανε αλκοτέστ το οποίο ήταν αρνητικό και θα εξεταστεί αν έχει κάνει χρήση ναρκωτικών, επίσης ερευνάται αν ο λόγος της πρόσκρουσης ήταν το γεγονός πως είχε αναπτύξει ταχύτητα και δεν είδε τη σήμανση.

Σύμφωνα με το ρουμάνικο κανάλι, ο οδηγός ισχυρίστηκε πώς κατευθύνονταν προς το Παλάτι του Κοινοβουλίου, έτσι το Google Maps φέρεται να του “έδειξε” μία συντομότερη διαδρομή από το πέρασμα και έτσι έγινε το τροχαίο.

Επίσης σήμερα, Σάββατο αναμένεται να φύγει λεωφορείο από την Ελλάδα για το Βουκουρέστι ώστε όσοι ταξιδιώτες επιθυμούν να επιστρέψουν.

Κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες.