Ένας Σκέρτσος για όλες τις δουλειές

Ήταν αυτός που πριν από περίπου δέκα μέρες έριξε τη βόμβα των σελφτεστ.

Λίγες μέρες αργότερα ήταν αυτός που μίλησε για το άνοιγμα της εστίασης για να ακολουθήσουν οι αποκαλύψεις του για το άνοιγμα του Λιανεμπορίου…

Όπως με σαφή κακεντρέχεια σχολίαζε Νεοδημοκράτης βουλευτής, τι να την κάνεις την κυβέρνηση όταν έχεις έναν Άκη Σκέρτσο;

Ο 44χρονος Θεσσαλονικιός που συγκαταλέγεται στα “Χρυσά Παιδιά” του Κυριάκου Μητσοτάκη αναδεικνύεται σε κορυφαίο υπερυπουργό καθώς είναι ο μόνος που δίνει ειδήσεις ακόμη και για τομείς που δεν ανήκουν ατις αεμοδιότητες του.

Βέβαια με τη ζωηράδα του αυτή φέρνει σε δύσκολη θέση τους υπουργούς που καλούνται, όχι να δίνουν πλέον τις ειδήσεις αλλά να εξειδικεύουν τις ανακοινώσεις Σκέρτσου, κάτι που είναι εξαιρερικά ενοχλητικό. Όμως γι αυτό γίνεται ανάρπαστος από τους δημοσιογράφους που κάνουν ουρές για να τον βγάλουν στις εκπομπές τους.

Βέβαια αυτή η πολυπραγμοσύνη δεν περνά απαρατήρητη από το πολιτικό προσωπικό της Νέας Δημοκρατίας που βλέπει έναν ακόμη “σώγαμπρο” να κατακτά σκαλί σκαλί τις κυβερνητικές θέσεις χωρίς απολύτως κανένα κομματικό ένσημο και δίχως την παραμικρή προϋπηρεσία σε πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Για τους φίλους του είναι ένα λαμπρό μυαλό με θαυμάσιες γνωριμίες στον επιχειρηματικό χώρο το οποίο προνόησε και εγκόλπωσε ο Κυριάκος.

Για όλους τους άλλους είναι μία συμπαθητική φάτσα που κατόρθωσε να εισέλθει στο στενό περιβάλλον του Μαξίμου, που αρέσκεται να προσελκύει άτομα με θετικό προφίλ αλλά χωρίς ρίζες, ούτως ώστε να αισθάνονται πως το μόνο που τους κρατά στην πολιτική είναι η ένταξη τους στον κύκλο του Κυριάκου.

Για την εσωκομματική αντιπολίτευση της ΝΔ ο Σκέρτσος, όπως ο Γεραπετρίτης, ο Θεοδωρικάκος, ο Πιερακάκης, ο Λιβάνιος και τόσοι άλλοι συνιστούν το νέο σύστημα εξουσίας που θυμίζει σώγαμπρους επαρχιακές κωμόπολης.

Αυτό που ενοχλεί τα πολιτικά στελέχη είναι ότι αναδεικνύονται ως πολιτικα στελέχη που είναι σε όλη τους τη ζωή υπηρεσιακά. Ο κ. Σκέρτσος όπως λένε, ήταν άγνωστος στη ΝΔ μέχρι τη στιγμή που διορίστηκε στέλεχος του γραφείου του Γιάννη Στουρνάρα στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Και εκεί δεν είχε πολιτική ιδιότητα αλλά αυστηρά τεχνοκρατική.

Ακολούθως ήταν διευθυντής του Συνδέσμου Βιομηχανιών θέση που προφανώς μέσω του προέδρου του τον έφερε σε επαφή με τον κύκλο Μητσοτάκη ο οποίος τον απογείωσε.

Όπως λένε αυτοί που ξέρουν, εάν ο κ. Σκέρτσος συνεχίσει να χώνεται σε χωράφια άλλων υπουργών σίγουρα αυτή η επαφή δε θα είναι αρκετή ώστε να τον κρατήσει πολιτικά αλώβητο.