Ενδοοικογενειακή βία: 305 συλλήψεις σε μία εβδομάδα

Τρομακτικές διαστάσεις λαμβάνουν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην χώρα μας.

Σοκ προκαλεί η ραγδαία αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. Μέσα σε μία μόλις εβδομάδα όπως επισημαίνει η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιήθηκαν 305 συλλήψεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. την περασμένη εβδομάδα (από 6 Μαΐου έως 12 Μαΐου 2024), για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, δραστηριοποιήθηκαν οι υπηρεσίες της Αστυνομίας, και ιδιαίτερα τα επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, που επιλαμβάνονται στην πλειονότητα των περιστατικών.

Στο πλαίσιο αυτό οι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν σε 828 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και χορηγήθηκε σε 59 γυναίκες θύματα η εφαρμογή του Panic Button.

Συνολικά, οι Αρχές διαχειρίστηκαν 493 περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν 305 συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας 9 θύματα.

Υπενθυμίζεται ότι, με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως «safe houses», για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία.