Ενδοοικογενειακή βία: 488 καταγγελίες σε 7 ημέρες

Δεν έχουν τέλος τα επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρά σε πολλές συλλήψεις.

Μέσα σε επτά μόλις ημέρες πραγματοποιήθηκαν 278 συλλήψεις για περιστατικά κακοποίησης και όπως τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου «πάντα υπάρχει δικαιολογία από την πλευρά των δραστών».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, το πρωί της Πέμπτης 9/5 μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και εξηγώντας πως μέσα σε 7 ημέρες έγιναν 488 καταγγελίες υπογράμμισε: «Υπάρχουν διάφορες ηλικίας, στην πλειοψηφία τους είναι νέες κοπέλες. Οι δράστες συνήθως δεν αποδέχονται τις κατηγορίες και πάντα υπάρχει μία δικαιολογία από τη μεριά τους. Μετά τη σύλληψη οδηγείται στον εισαγγελέα και από εκεί και πέρα αναλαμβάνει η δικαιοσύνη. Υπάρχουν πάνω από 127 δομές για κακοποιημένες γυναίκες σε όλη τη χώρα».

«Στην ενδοοικογενειακή βία δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος οικογένειας και δεν σχετίζεται με το οικονομικό επίπεδο της οικογένειας. Η πλειοψηφία των κακοποιημένων γυναικών που έρχονται ζητούν να πάνε σε δομή. Πλέον, έχει αλλάξει και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε εμείς τα περιστατικά. Ακόμα και εάν δεν θέλει η γυναίκα να φύγει από το περιβάλλον του σπιτιού της, προσπαθούμε να την πείσουμε να φύγει» σημείωσε.

Αναφερόμενη στη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων και στο γεγονός πως ο σκοπός ήταν εν ενεργεία αστυνομικός ενώ έδινε το παρών σε άλλο αστυνομικό τμήμα, η Κωνσταντία Δημογλίδου είπε: «Δυστυχώς, ο νόμος του έδινε το δικαίωμα να παραμένει στην Ελληνική Αστυνομία αλλά είναι σε διαδικασία απόταξης τώρα».